Öğretmenler ve akademisyenler maliye bakanlığı önünde maaş bordrolarını yaktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2011 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen, "eşit işe eşit ücret" düzenlemesinde öğretmenler ve akademisyenlerin yok sayıldığı gerekçesiyle Maliye Bakanlığı önünde maaş bordolarının yakarak eylem yaptı.

Türk Eğitim-Sen Bir Nolu Şube Başkanı Ali Yazıcı, yaptığı basın açıklamasında, kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için çıkarılan 666 Sayılı Kamu Görevlilerinin Mali Haklarının düzenlenmesine ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamede kamu personeline yapılan ek ödeme oranlarında eşit işe eşit ücret ilkesi doğrultusunda iyileştirme yoluna gidilirken, öğretmenlere ve akademisyenlere yapılan aylık ek ödeme oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirtti. Bu sebeple öğretmenlerin ve

akademisyenlerin mağduriyetlerinin artarak devam ettiğini ifade eden Yazıcı, öğretmenler ve akademisyenlerin, eğitim-öğretim hayatının asli unsurlarından olduğunu vurguladı. Yazıcı, "Onlar toplumun geleceğinin mimarlarıdır. Çocukları geleceğe hazırlayan bu insanların gerektiğinde her türlü fedakarlıklarına karşın maddi anlamda mağdur edilmeleri kamu vicdanın zedelemektedir" dedi.

Yazıcı, 2011 yılında en yüksek devlet memuru ile en düşük devlet memuru arasındaki ücret oranı 4,2 katı iken 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte bu farkın 5,8 kata çıktığına işaret ederek, "Örneğin düzenleme ile kamuda görev yapan üst düzey yöneticilerin ücretlerinde ortalama 760 TL artış olurken, hizmetli kadrosunda çalışana 43 TL, memur kadrosunda çalışana 200 TL, hemşire kadrosunda çalışana 110 TL, teknisyen kadrosunda çalışana 18,5 TL artış gelmiştir. Din görevlisi, öğretmen ve

akademisyenlerin ücretlerinde ise herhangi bir artış yapılmamıştır" şeklinde konuştu.

Yazıcı, öğretmenlerin ve akademisyenlerin bu mağduriyetlerinin giderilmesi için 666 sayılı kanun hükmünde kararnamede belirtilen ek ödeme oranlarının en az 760 TL artırılmasını istediklerini belirtti.

Basın açıklamasının ardından Türk Eğitim-Sen üyeleri maaş bordrolarını yakarak eyleme son verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber