Banka aracını maaşına zam yapılmadığı için soymuş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2011 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sultanbeyli'de çalıştığı banka zırhlı aracında trilyonluk soygun gerçekleştiren zanlı, adliyeye sevk edildi. Arkadaşını iple bağladıktan sonra araçta taşıdıkları 1 milyon 800 bin lira ile kayıplara karışan Erkan Ç.(28), akşam saatlerinde polise teslim oldu. Zanlı, soygunu, maaşına zam yapılmadığı ve ağır şartlarda çalıştırıldığı için yaptığını söyledi. Çaldığı paraya hiç dokunmayan Erkan Ç.'nin, teslim olmak için bindiği taksi parasını da kendi cebinden ödediği belirlendi.

Sultanbeyli TEM gişelerinde meydana gelen olayda, zırhlı aracı korumakla görevli güvenlik çalışanı Erkan Ç., sürücü Hikmet Karaman'ı bağladıktan sonra araçtaki 349 bin lira, 324 bin Euro, 310 bin dolar, 50 bin sterlin, 1250 Avusturya doları, 2 bin 685 Kanada doları ve 10 bin 870 İsviçre Kronu ile kayıplara karıştı. Bağlarını dişleriyle çözen Hikmet Karaman'ın polise haber vermesi üzerine geniş çaplı soruşturma başlattı.

PARALAR TAVUK KÜMESİNDE

Polis saldırganı yakalamak için operasyonları sürdürürken evli ve bir çocuk babası Erkan Ç., çaldığı paralarla birlikte ortaya çıkarak polise teslim oldu. Teslim olduğunda paralar yanında olmayan Erkan Ç., paraları gelmeden önce bir akrabasının tavuk kümesine sakladığını söyledi. Erkan Ç. ile birlikte söylenen adrese giden polis, kümesteki paraları aldı.

Gasp Büro Amirliğine getirilen Erkan Ç.'nin kendisini sorgulayan polislere olayı, anlık verdiği bir kararla yaptığını aktardı. 3 yıldır çalıştığı iş yerinde 768 lira net maaş aldığını söyleyen Erkan Ç. ?Hakkımı alamıyordum. Geç saatlere kadar çalıştırıyorlardı. Daha sonra fazla mesai paralarını çeşitli bahanelerle keserek ödemiyorlardı. Bana hak ettiğim değeri vermiyorlardı Çalıştığım şirkete bir ders vermek istedim. Bu işi onlara kızdığım için yaptım. Aldığım parayı hiçbir zaman harcamayı düşünmedim. Akşama kadar Abdurrahman Gazi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda oturdum. Hava kararınca bir kahvehaneye gidip televizyon seyredip arandığımı öğrenince paraları bir akrabamın evindeki kümese saklayıp teslim olmaya gittim.? dedi.

Erkan Ç.'nin soygundan sonra kaçmak için bindiği taksi parasını cebinden ödediği ortaya çıktı. Çaldığı bir paranın tek kuruşuna dokunmadan teslim eden Erkan Ç.'nin ?Taksi parasını cebimden ödedim. Para dolu çantaları bir kere daha açıp bakmadım.? dediği öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan Erkan Ç. adliyeye sevk edilirken, paralar şirkete teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber