Parkta izinsiz çadır kurmak isteyen 7 öğrenci gözaltına alındı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2011 14:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kocaeli'nde yaptıkları basın açıklamasının ardından Sabri Yalım Parkı'nda izinsiz çadır kurmak isteyen öğrencilere polis müdahale etti. Polis, operasyonlarda gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen gruptan 7 kişiyi gözaltına aldı.

Son haftalarda polisin yaptığı operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra 'terör örgütüne üye olmak' suçlaması ile tutuklanan arkadaşlarına destek olmak isteyen Dev-Sol üyesi bir grup öğrenci, şehir merkezindeki Sabri Yalım Parkı'nda eylem yaptı. Arkadaşlarının suçsuz olduğunu ve serbest bırakılmasını isteyen öğrenciler çeşitli sloganlar attı.

Grup, basın açıklaması yaptıktan sonra izinsiz olarak park içerisinde çadır kurmak istedi. Bunun üzerine parkı çember içine alan polis, eylemcilere park alanı içinde çadır kurmalarının yasak olduğu yönünde uyarıda bulundu. Eylemcilerin ısrarla çadır kurmak istemesi üzerine polis, öğrencilere eyleme son vermemeleri halinde müdahalede bulunacaklarını söyledi.

Öğrencilerin uyarıları dikkate almaması sonucu polis ekipleri müdahalede bulundu. Park içinde yaşanan arbede sonrasında 7 eylemci gözaltına alındı. Öğrenciler, polis araçlarına bindirilirken de ekiplere zorluk çıkardı. Polis ekipleri bu esnada basın mensuplarının görüntü almasını ellerindeki kalkanlarla engelledi.

Öğrenciler, daha sonra emniyete götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber