Adalet Bakanlığı'ndan 'Mahkum hastanede unutuldu' haberine yalanlama/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2011 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, Silivri Cezaevi'nde kalan bir mahkumun sevkedildiği hastanede unutulduğuna ilişkin haberi yalanladı. Yapılan açıklamada, Cezaevi Yönetmenliği'ne göre tutuklu ve mahkumların para taşıyamadıkları belirtilerek böyle bir durumda mahkumun taksi tutmasının olanaksız olduğu kaydedildi.

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Silivri 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olarak bulunan Hayrettin Ertekin'in tutuklu bulunduğu 26/02/2008 tarihinden itibaren Silivri Devlet Hastanesi, Bahçelievler Ağız ve Diş Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Devlet Hastanesi'nin Diş, Göz, Dahiliye, Kardiyoloji, Psikiyatri olmak üzere farklı polikliniklerine 37 kez sevk edildiğine dikkat çekilerek, "Yapılan incelemede adı geçenin sevk işlemleri sırasında basında yer alan ''hastanede unutuldu taksi tutup cezaevine döndü'' iddiaları kesinlikle gerçekleri yansıtmamaktadır, ayrıca bu doğrultuda herhangi bir şikayet de gerçekleşmemiştir." denildi.

Haberde adı geçen mahkumun avukatı Lütfi İşbulan'ın söylediklerinin de iddiaların asılsız olduğunu gösterdiği belirtilerek, "Süheyl Batum'un söyledikleri doğru değil. Ben kendisinin 50 aydan beri avukatıyım. Ailesi ile de görüşüyorum. Böyle bir olay yaşanmadı. Müvekkilim tansiyon ve kalp hastası. Sürekli hastaneye götürülüyor. Sadece 1,5 yıl önce hastaneye götürüldüğünde, muayene için süre bekletiliyorlar. Kendisi de, 'Beni unuttunuz mu?' diye bağırıyor. Ardından muayenesi yapılıp tekrar Jandarma tarafından Silivri Cezaevi'ne götürülüyor. Cezaevi Yönetmenliği'ne göre tutuklu ve mahkumlar para taşıyamazlar, dolayısıyla Ertekin'in öyle bir durumda taksi tutması da imkansızdır.' Diğer yandan, şimdiye kadar Ergenekon davasını takip eden avukatlar da böyle bir olay hatırlamadıklarını söyledi" ifadeleri yer almaktadır." ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber