Bakan Şahin: Güvenlik teşkilatlarımız ciddi değişim ve gelişim gösterdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2011 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, güvenlik teşkilatlarının, çağın gereği olan profesyonelleşme noktasında ciddi değişim ve gelişim gösterdiğini söyledi. Şahin, kullanılan bina, araç ve teknolojideki gelişimin yanı sıra personelin tavır, tutum ve üslubunda da gelişim ve değişim olduğunu ifade etti.

Antalya'daki temaslarını sürdüren İdris Naim Şahin, programının öğleden sonraki etabında Kemer ilçesine bağlı, Göynük, Tekirova ve Kuzdere mahallesinde yeni hizmete açılan Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi (Mobese)'nin açılışını yaptı.

Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı binası bahçesinde düzenlenen törende mobese sisteminin önemine değinen Bakan İdris Naim Şahin, sistemin güvenlik hizmetine teknik bir boyut kazandırdığını ve şüphelinin bile itiraz edemeyeceği bir yöntem olduğunu söyledi.

Güvenlik teşkilatlarının, çağın gereği olan profesyonelleşme noktasında ciddi değişimi ve gelişimi gerçekleştirmekte olduğunun altını çizen Bakan Şahin, bunun bir bölümünün hizmet yürütülen binalarda, kullanılan araçlarda ve teknolojide kendisini gösterdiğini dile getirdi. Şahin, gelişmedeki en önemli noktanın ise güvenlik personelinin tavrı, tutumu ve üslubunda kendisini gösterdiğini belirtti.

"20 yıl önceki bir polis memuru veya polis komiseri ya da bir jandarma eri, jandarma subayı ve astsubayı profiliyle günümüz toplumunda insanına hizmet eden arkadaşlarımızın bilgi seviyesi, tecrübe birikimi, görgü ve nezaket düzeyi, toplumuzun ortalamasını gerisinde değil." diyen Şahin, güvenliğin yerde ilk sırada geldiğini ifade etti.

Güvenlik teşkilatının niyetini bozmuş olanlara karşı 'devletin demir eli, demir yumruğu' olduğunu söyleyen Şahin, "Hayat her gün değişik yüzüyle bizi karşılıyor. İyinin de kötünün de şekli değişiyor. Hayat bir bakıma iyiyle kötünün mücadelesinden ibaret. Bu mücadele kalbimizde, aklımızda başlıyor. 'Aslolan iyiliktir, hayattır' ilkesinde olduğu gibi, büyük çoğunluk kötü duygularını hapsediyor, iyi duyguları hem beynine, hem kalbine, hem hayatına hâkim kılıyor. Ama her ülkede olduğu gibi az da olsa, azınlık da olsa, iyi niyetini kötü niyetine mahkûm eden zavallılar çıkıyor, çıkabiliyor. Bu kişiler bir ömür böyle olabiliyor ya da bir anda şeytanına uyabiliyor. İyiler, iyi insanlar, iyiliğin hâkimiyeti için güvenliğin tesisi için çözüm üretiyor. Bugün bir çözümü üretmiş olmanın gerçeğini yaşıyoruz. Hep önde olmak durumundayız ki hem hayatı kendimiz için huzurlu, güvenli sağlıklı kılalım, hem de bizden sonraki nesillere huzurlu bir toplumu teslim edelim. Polisimiz, jandarmamız, güvenlik teşkilatlarımız hakikaten çağın gereği olan profesyonelleşme noktasında ciddi değişimi ve gelişimi gerçekleştirmekte." diye konuştu.

Bakan Şahin açılışın ardından gezdiği merkezde, sistemle ilgili bilgi aldı. Yeni faaliyete geçen sistemle Çamyuva, Göynük ve Tekirova'nın 122 kamera ile izlenecek. Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve beraberindeki protokol, merkezi Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı'nda bulunan MOBESE sisteminin açılış kurdelesini kesti. Bakan Şahin, kurdelenin kendisinde kalan kısmını tekrar ikiye keserek bir parçasını basın mensuplarına doğru attı.

Öte yandan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Antalya'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ziyaret etti. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Alay Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi ile Acil Çağrı Merkezi binasına gelen Bakan Şahin, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Yetkililerden merkeze yapılan çağrıların yüzde 80'inin asılsız olduğunu öğrenen Bakan Şahin, "Çağrı merkezleri insanların asılsız ihbar yaparak stres attığı bir yer olma görevini de görüyor. Vatandaşlar ihbarların önemiyle ilgili bilgilendirmeli ve bilinçlendirilmeli." diye konuştu.

Bakan Şahin incelemenin ardından merkezden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber