2 Aralık 2011'den önemli gündem başlıkarı/ Video

Haber Giriş : 02 Aralık 2011 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.45'te ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 14.30'da Yeni Zelanda Tahamoana Aisea Cluny Macpherson'dan güven mektubu alacak.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 09.00'da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 19.00'da İstanbul Üniversitesi Mezunları Derneği'nin Küçüksu Kasrı'nda düzenlediği "24. Döneme Hoşgeldiniz Akşam Yemeği"ne katılacak.

Başbakan yardımcıları ve bakanların faaliyetleri

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, saat 10.00'da "Türkiye Avrupa Birliği Katalım Öncesi Mali İş Birliği Programı" kapsamında yürütülen "Türkiye'de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi"nin kapanış toplantısına katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, saat 08.30'da Van'da hareket edecek.

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, saat 10.00'da Hilton Otel'de "Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçinde Ben de Varım Projesi" çerçevesinde "Engelsiz Yaşam İçin Bilişim Teknolojileri Sempozyumu"na katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 12.45'te, turizmcilerin Van'daki depremzedelere yapılacak yardımlara ilişkin düzenleyeceği basın toplantısına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, saat 09.30'da Dedeman Otel'de" Kadın Konulu Dini Yayınlar" ana başlıklı 5. Dini Yayınlar Kongresi'nin açılışını yapacak.

- Etimesgut Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kent Konseyi, saat 20.00'da Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumunda barındırılan hükümlülere, İnsan Hakları ve Demokrasi haftası münasebetiyle ses ve saz sanatçılarının katılımıyla konser düzenlenecek.

- Türkiye'de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi'nin kapanış toplantısı, saat 09.30'da JW Marriott Otel'de yapılacak.

- Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ankara İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında, saat 14.00'da sığır cinsi hayvanların tanımlanması, tescili çerçevesinde imza töreni düzenlenecek.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı'nın Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği eğlence programı, saat 13.00'da Kocatepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

- TTB, DİSK, KESK, TMMOB tarafından düzenlenen İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kongresi, saat 09.00'da İnşaat Mühendisleri Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- Gelir İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği üyeleri, saat 14.00'da Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

- "2011 Avrupa Gönüllülük Yılı Fotoğraf Yarışması"nın ödül töreni ve sergi açılış resepsiyonu, saat 19.00'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapılacak

- Birleşik Arap Emirlikleri'nin Milli Günü dolayısıyla, saat 19.00'da Swiss Otel'de resepsiyon verilecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler'de saat 10.30'da, ilçede 'deprem dönüşüm sürecinde' kullanılacak konutların inşaat alanında inceleme gezisi ve basın bilgilendirme toplantısı yapacak.

- İstanbul Halkalı Zeynebiye Camii yanında saat 13.30'da, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1372. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlenecek.

- İstanbul'da "Hayata Dönüş Operasyonu" davasının görülmesine devam edilecek. Bakırköy Adliyesi'nde görülecek duruşma öncesinde bir grup mağdur ailesi basın açıklaması yapılacak.

- Tarihi İpek Yolu'nun en önemli uğrak noktalarından biri olan ve zaman içinde bakımsızlık nedeniyle harabe haline gelen Bursa'daki Eskişehir Hanı'nda, saat 11.00'de temel atma töreni düzenlenecek.

- Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi, saat 14.00'te Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda başlayacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

------------------------------------

- Çeşitli oda başkanları, İstanbul Hilton Otel'de saat 13.00'te, "10 farklı ülkeden 150 girişimci istihdam için bir araya geliyor" konulu toplantıya katılacak.

- TÜİK, saat 10.00'da sanayi işgücü girdi endeksini açıklayacak.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------------

- Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasının açılış maçında Sivasspor, Trabzonspor'u konuk edecek. Karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Ankaragücü ile oynayacağı maçın hazırlıklarını, saat 18.00'de basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarını saat 10.30'da yapacağı antrenmanla tamamlayacak ve Ankara'ya hareket edecek.


02 Aralık 2011 Cuma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (10.45)

Abant Platformu, 25. toplantısında Ortadoğu'nun geleceği ve Türkiye'nin rolünü masaya yatırıyor. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, Tunus, Mısır, Fas, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Japonya ve Türkiye'den 100'ün üzerinde akademisyen, gazeteci ve uzmanın katılacağı toplantının açılışı İstanbul Çırağan Sarayı'nda yapılacak. (20.00)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiye'de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi ile ilgili Ankara'da yapılan toplantının kapanışına katılacak. (10.00)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da Engelsiz Yaşam İçin Bilişim Teknolojileri Sempozyumu'na katılacak. (10.00)

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara'da 5. Dini Yayınlar Kongresi'nin açılışını yapacak. (09.30)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, deprem dönüşüm sürecinde kullanılacak konutların inşaat alanında inceleme yapacak. (10.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya'daki temaslarını Münih'te sürdürüyor.

Moskova'daki temaslarını sürdüren Enerji Bakanı Taner Yıldız, basın mensuplarıyla bir araya gelecek. Yıldız, ardından Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin ile görüşecek.

KKTC'de gözaltına alınan sanatçı Haluk Levent'le ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Belçika'da, çalışanlar bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Rusya'da satın aldıkları Bank Sofia'nın adının ?İşbank Rusya' olarak değiştirilmesi ile ilgili resepsiyonda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Özince, kriz ortamına rağmen Rusya'da yatırım yaptıklarını, bunun iki ülke halklarının birbirine olan güveninin eseri olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev füze kalkanına, nükleer stratejik denge bozulduğu için karşı çıktıklarını söyledi. Medvedev'le birlikte pazar günü yapılacak Duma seçim çalışmalarına katılan Rusya Başbakanı Vladimir Putin de halkın kendilerini seçmesi durumunda Medvedev'in yeni hükümetin başkanı olacağını ilan etti.

AVRASYA FEED

Ekonomi Bakanı Çağlayan Zafer Çağlayan'ın Moskova ziyareti takip ediliyor.

SPOR

Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta Sivasspor ? Trabzonspor karşılaşmasıyla başlıyor. (20.00)

Galatasaray ekibi, Gençlerbirliği maçı için öğle saatlerinde Ankara'ya gidecek.

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber