Silopi Lisesi'nde başlayan aşiret kavgası ilçe merkezine sıçradı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2011 16:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şırnak'ın Silopi ilçesinde iki aşirete mensup oldukları bildirilen lise öğrencileri arasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan kavgaya, polis biber gazı kullanarak müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre, bir lisede iki öğrenci grubu arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavganın büyümesi üzerine, okul yönetimi, durumu polise bildirdi.

Polis ekipleri, öğrencileri ayırmakta zorlanınca, biber gazı kullandı. Okulun bahçesinden çıkarak sokak aralarına kaçan öğrenciler, polise taşlı saldırıda bulundu.

Yaşanan kovalamaca sonucunda bazı öğrenciler gözaltına alındı. Bu arada gazdan etkilenen öğrenciler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal, yaşanan kavga olayıyla ilgili olarak, ''Kavganın sebebini henüz öğrenemedik. Öğrenciler arasında çıkan kavga bütün okula yayıldı. Biber gazından etkilenen öğrenciler, ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesi'ne götürüldü'' dedi.

Kavga nedeniyle eğitime yarım gün ara verildiği bildirildi.

Silopi Lisesi'nde başlayan aşiret kavgası ilçe merkezine sıçradı

Şırnak'ın Silopi Lisesi'nde öğrenciler arasında çıkan kavga sonucu çok sayıda öğrenci fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Okul binasında ise tahmini 35 bin TL'lik hasar meydana geldi. Kavga daha sonra çarşı merkezine sıçradı.Olay, Şırnak'ın Silopi ilçesinde öğle saatlerinde meydana geldi. İki aşiret mensubu öğrencisi arasında çıkan kavga büyüyerek bütün okula sıçradı. Okul yönetiminin polis ekiplerine haber vermesi ile olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri gaz bombaları ile kavgaya müdahale etti. Çok sayıda ambulansların sevk edildiği aşiret kavgası nedeni ile okul binasında 35 bin TL'ye yakın zarar meydana geldi. Okul bahçesine atılan gaz bombalarından etkilenen 35 i kız 60'a yakın öğrenci fenalaşarak baygınlık geçirdi. Sokak aralarına kaçan öğrencileri kovalayan polis ekiplerine taşlı saldırı düzenlendi.

Yaşanan kavga sonrası olay yerine gelen Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal, kavganın sebebini henüz öğrenemediklerini, öğrenciler arasında çıkan kavganın bütün okula yayıldığını ve gaz bombasından etkilenen öğrencilerin ambulanslar ile Silopi Devlet Hastanesi'ne götürüldüklerini belirtti.

Aşiret kavgası sonrası okul yarım gün tatil edildi. Hastaneye kaldırılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan, kavga daha sonra ilçe merkezine sıçradı. Polislerin gaz bombası ile müdahale ettiği kavgada bazı esnaflar kepenklerini kapatmak zorunda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber