Türkiye Kamu-Sen, Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2011 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında Ankara Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Memur-Sen Bursa İl Teşkilatını ziyareti sırasında yaptığı konuşmayla ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere Ankara Adliyesi önünde toplandı. Grup adına konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese eşit mesafede olmasını zorunlu kılan bir yer olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Bülent Arınç'ı makamına ve devlet adamlığına yakışır davranmaya davet etti.

Türkiye Kamu-Sen olarak, grev ve toplu sözleşme hakkını istemenin ideolojik olmadığını ifade eden Koncuk şöyle devam etti: ?Bu milletin mensuplarının Anayasa Referandumunda, evet demesinin, hayır demesinin de şerefli bir yaklaşım olduğunu her fırsatta dile getirdik. Arınç, bizlere gelmiş, evet demek namus borcudur, demiş, biz de 'Evet hep biz bunu istedik ama bugün yukarısı bizim 'hayır' dememizi istiyor' demişiz. Böylesine bir iftiradan yüce Allah sığınırız, o görüşmede Bülent Arınç'a evet yada hayır noktasında bir cevap verilmemiş, grev hakkının da Anayasa paketinde olması gerektiği söylenmiştir. Bu maddenin diğer tartışılan maddelerden ayrılması halinde TBMM'de bulunan tüm siyasi partilerin buna destek vereceği de kendisine söylenmiştir. Arınç'ı sözlerini ispata davet ediyoruz, aksi takdirde müfteri durumuna düşeceğini bilmesini istiyoruz." Yapılan açıklamanın ardından Koncuk, suç duyurusunda bulunmak üzere Adliye'ye girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber