Gül, bilim insanlarına TÜBİTAK ödülü verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2011 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bilim insanlarına TÜBİTAK ödüllerini verdi. Ödül töreninde konuşan Gül, "Türkiye'nin gelişmesi kalkınmasında bilim teknolojinin çok büyük bir katkısı olacaktır. Esas çekici lokomotif bu alandır. Türkiye bu hususu kavramıştır buna göre hukukunu düzenlemiş buna göre destekler vermektedir." dedi.

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törende konuşan Gül, Türkiye'nin hala öğrenmeye açık bir nüfusu bulunduğunu kaydetti. "Çocuklarımızı sürekli bilime özendirmeliyiz" diyen Gül, üniversitelerin sadece eğitim öğretim yapılan yerler olmadığın aynı zamanda bilim üreten, teknolojiye dönüştüren kurumlar olduğunu vurguladı. Bilim ve teknolojinin gelişmesi için insan ve imkan gerektiğini belirten Gül, yurtdışında doktora yapan Türk öğrenci sayısının birçok ülkenin öğrenci sayısından daha fazla olduğuna işaret etti.

Son yıllarda hükümetin ve diğer kurumların bilim insanlarına maddi imkanlar sağlama noktasında önemli mesafeler aldığını aktaran Gül, bütçeden bilime ve AR-GE'ye ayrılan payın giderek arttığını ifade etti. Gül, "Türkiye'nin gelişmesi kalkınmasında bilim teknolojinin çok büyük bir katkısı olacaktır. Esas çekici lokomotif bu alandır. Türkiye bu hususu kavramıştır buna göre hukukunu düzenlemiş buna göre destekler vermektedir." diye konuştu.

ÖDÜLLERİ VERDİ

Konuşmasının ardından Gül, Bilim ödülünü kazanan Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı ile kablosuz haberleşme ağlarında üstün çabaları sebebiyle özel ödüle layık görülen Prof. Dr. İlhan Fuat Akyıldız ile teşvik ödülü kazanan genç bilim insanlarına plaketlerini takdim etti. Gül, ödül kazanan bilim insanlarını teker teker tebrik edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber