'İnternet' kullanımına Meclis araştırması istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2011 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve 19 milletvekili, Türkiye'de internet kullanımı, sosyal kesimler arasındaki durumu, kontrolsüz kullanımın getirdiği sorunlar, güvenlik tehditleriyle ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, Türkiye'de internet kullanımının gün geçtikçe ''dramatik olarak arttığı'', toplumun önemli bölümünün ''sosyal çılgınlık'' olarak bu teknolojiyi kullandığı ifade edildi. TÜİK verilerine göre, 2004 yılında yüzde 13,3 olan internet kullanımının, 2010 yılında yüzde 37,6'ya çıktığı belirtilen önergede, şu görüşlere yer verildi:

''İnternet teknolojisinin kontrolsüz kullanılması halinde özelikle çocuklar ve aileler üzerinde olumsuz etkileri görülmeye ve tartışılmaya başlandı. Suç için kullanıldığında sınır aşan, kural tanımayan, durdurulması çok güç olan bu teknoloji bağımlılık yapmakta, çocukların ruh ve bedensel gelişimini olumsuz etkileyecek bir araç haline gelebilmektedir. Özellikle internet kafelerde çocukların ve gençlerin suça yönelimini teşvik edecek birçok unsur ve güvenlik tehdidi bulunmaktadır. Ayrıca internet kafelerde ve oyun salonlarında çocuklarımızın bilgisayar başında çok fazla zaman kaybetmesi ve geçen bu zaman içinde yağlı ve tuzlu yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi neticesinde, obezite başta olmak üzere birçok sağlık sorunu yaşanmaktadır.''

Konuyla ilgili alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi ve geliştirilmesi gereken projelerin araştırılması için Meclis Araştırması açılması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber