Savcı görüşmek istemedi. Vekil, bakana şikayet etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2011 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vekil ile bakanın ?savcı' kavgası

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile CHP Konya Milletvekili Atilla Kart arasında ?savcı? tartışması yaşandı. Kart, görüşme talebini reddeden ve telefonuna çıkmayan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl'ü Ergin'e şikayet etti

ÖNDER YILMAZ Ankara

Savcıya kullandığı üslubun sorun olabileceğini belirten Ergin'in, Kart'a, ?Siz benimle konuşmalarımızı da kamuoyu ile paylaşıyorsunuz? demesi gerginlik yarattı.

Kart, bir süre önce Kayseri Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl'le görüşme talebinde bulundu. Kart, birkaç kez aramasının ardından savcı sekreteryasından, ?Sayın savcımız sizinle görüşmek istemiyor? yanıtı aldı. Durumu, Adalet Bakanı Ergin'e aktarmak isteyen Kart, Ergin'in yurtdışında olduğunu ve kendisine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın vekâlet ettiğini öğrendi.

Geçtiğimiz perşembe günü Yılmaz'la telefonla görüşen Kart, savcının tavrını aktardı. Yılmaz, Ergin'e vekâlet ettiğini belirterek, ?Bir başsavcının milletvekili ile görüşmek istememesi kabul edilemez. Özgüvensizlikten de kaynaklanıyor olabilir. Cumhuriyet savcısı, milletvekiline bilgi vermeli hatta gerekirse davet edip çay ikram ederek bilgilendirme yapmalıdır. Bakan cuma günü geliyor. Bu konuda Adalet Bakanı'na bir genelge yayımlaması için öneride bulunacağım? karşılığını verdi.

Ergin: Üsluptan kaynaklı

Ergin ise yurtdışı dönüşünde Kart'ı arayarak konu hakkında bilgi aldıktan sonra dönüş yapacağını bildirdi. Dün Kart'ı arayan Ergin, ?Üsluptan kaynaklanan bir şey olabilir. İlk aramanızdan 2 saat sonra tekrar aramışsınız, ?Bir saat içinde bana dönüş yapsın, eğer aramazsa şu bu olur falan? demişsiniz? dedi. Kart ise, ?Başsavcı sizi yanıltıyor. Ben 09.30'da aradım, ikinci aramam saat 15.30 sıralarıydı. 2 saat sonra değil, 6-7 saat sonra aradım. Sayın savcı, saatlerce bir boşluk bulup vekille görüşemez miydi? Şu zaman dilimini bile yanlış anlatması doğru tavrı olmadığını gösteriyor? diye konuştu.

İkili arasında görüşme bir anda gerilirken Ergin'in, ?Siz benim cevabımı beklemeden kamuoyu ile paylaşıyorsunuz? sözlerine Kart, ?Ben kamuoyu ile yanlış bir şeyi paylaşmıyorum ki. Şeffaflık anlayışı gereği elbette paylaşırım. Önemli olan yalan yanlış şeyler söylememek? karşılığını verdi. Ergin, ?Geçenlerde beni 8 milletvekili ile ziyarete geldiniz. Hemen ne konuştuğumuzu açıkladınız. Böyle olmaz? ifadelerini kullandı. Kart ise, ?Bunları tartışıyorsak, birbirimizi üzmeye gerek yok? diyerek telefonu kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber