Van'da arçı sarsıntılar öğretmenleri gece sokağa döktü/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2011 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN'ın Muradiye İlçesi'nde meydana gelen artçı sarsıntılar ve yer altından geldiği ileri sürülen patlama sesine benzer gürültüler, öğretmenleri sokağa döktü. Yaklaşık 50 öğretmen saat 21.00 sıralarında kaldıkları bina ve evlerden dışarı çıkıp soğukta beklemeleri üzerine polisler tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait lokale alındı. Öğretmenlerin bulunduğu lokale gelen ilçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu öğretmenleri teselli ederek sıkıntılarını dinledi. Kaymakam Tanrıkulu, depremden herkesin korktuğunu, Hükmet konağının da hasarlı olduğunu ancak hizmet vermeye devam ettiklerini belirterek, Depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Ancak gerekli tedbirleri de almaya çalışıyoruz dedi.

Van merkez ve Erciş ilçesi dışındaki 10 ilçede Pazartesi gününden beri başlayan eğitim öğretim büyük sıkıntılarla sürüyor. Van'ın Muradiye İlçesi'nde görev yapan öğretmenler, dün gece yaşanan artçı sarsıntılar yüzünden sokağa döküldü. Çeşitli okullarda görev yapan ve . öğrenci pansiyonlarında, bazı binalarda ve öğretmen evinde kalan yaklaşık 50 öğretmen artçı sarsıntılar ve yer altından geldiği ileri sürülen sesler yüzünden gece saat 21.00 sıralarında soğuk havaya rağmen dışarı çıkmaları üzerine yardımlarına polisler koştu. İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik ve polisler, dışarıda bekleyen öğretmenleri, Muradiye ilçe Emniyet müdürlüğünün yan tarafında bulunan tek katlı lokale aldı. Bunun üzerine İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu da lokale gelerek öğretmenlerle görüştü.

ÖLMEDEN ÖNCE SESİMİZİ DUYUN

Korku içerisinde oldukları gözlenen öğretmenler, ölmeden önce seslerinin duyulmasını istedi. Yaşamak istediklerini, öldükten sonra isimlerinin bir yerlere verilmesini istemediklerini de ifade eden öğretmenler, Depremden dolayı binaları terk ettiğimiz zaman binalar parçalanmış durumdaydı, geldiğimizde bina sahipleri yıkılan ve hasar gören yerleri kapatmışlar. Bina sahipleri bile kendi binalarında kalmıyorlar. İçinde kaldığımız binaların ne kadar sağlam olduğunu bilmiyoruz. Binaların ve okulların sağlam olduğuna dair resmi bir yazı bize gösterilmedi. İlçede kalacak başka bir yer de olmadığı için kaldığımız yerlerde endişe içerisindeyiz. Depremi yaşayan veliler çocuklarını okula göndermiyorlar bu nedenle gelen birkaç öğrenciye de yaşanan depremlerden dolayı konulara giremiyor ve sağlıklı bir eğitim veremiyoruz diye konuştu.

Van ve Erciş İlçesine tanınan olanakların Muradiye?ye tanınmadığını da ileri süren öğretmenler, Bizler ölmeden bizi duyun. Biz öldükten sonra ismimizin herhangi bir okula verilmesi biz fayda sağlamaz. Biz öldükten sonra annemiz babamız bu ismi görüp görmemeleri de bir işe yaramaz. Biz ölmek itemiyor, yaşamak istiyoruz. Üst geçitler görev şehitlerinin isimleriyle doludur ama bir fayda sağlamıyor. Bu sürekli sallanan Muradiye İlçesi hiç gündemde yok. Sizler cesursunuz kalabiliyorsunuz ancak biz korkuyoruz, cesur değiliz, burada kalmak istemiyoruzdedi.

Öğretmenleri teselli etmeye çalışan Kaymakam Erol Tanrıkulu ise sadece öğretmenlerin bu depremi yaşamadığını, herkesin korku içerisinde olduğunu söyledi. Kaymakam Tanrıkulu, Hepimiz korku içerisindeyiz. Hükümet Konağımız da hasarlı ama içinde hizmet veriyoruz. Deprem yeri olan ülkemizde bu depremlerle yaşamaya alışacağız ve gerekli önlemleri alarak yaşayacağız. Gerekli önlemler alınmış ve almaya da devam ediyoruz. Hasar tespiti ekipleri köylerde ve şuan ilçede hasar tespiti yapıyorlar. Bizlere söyledikleri şey, bu binalarda kalabilirsiniz. Hasar tespitlerle ilgili yazışmalar hafta sonuna kadar elimizde olacak. Bizlerde bu belgeleri sizlere vereceğiz. Korku ve endişelerinizi bizler de yaşıyoruz. Ancak hayat devam ediyor.diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber