TCDD eski Genel Müdürü görevine dönecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2005 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın görevden alınmasına ilişkin kararın yürütmesini durdurdu.

Karaman, görevden alınmasına ilişkin Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nın müşterek kararnamesinin iptali istemiyle açtığı davada, Ankara 11. İdare Mahkemesi'nce verilen yürütmenin durdurulması isteminin reddine ilişkin karara itiraz etti. İtiraz, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nce sonuçlandırıldı.

Kararda, Devlet Memurları Kanunu'nun, idareye, gerekli durumlarda memurun görev ve yerlerini değiştirme konusunda takdir yetkisi tanıdığı, ancak bunun mutlak ve sınırsız bir yetki olmadığı kaydedildi. İdarenin, işlemlerin kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun olması gerektiği ifade edildi.

Karaman'ın, Türk Ceza Kanunu'na göre suç sayılabilecek bir fiil ya da eyleminin tespit edilemediği, bu nedenle soruşturma izninin kaldırıldığı hatırlatılan kararda, "Ayrıca görevde başarısız ya da verimsiz olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi ve belge sunulmayan davacının, 2003 yılından beri yürüttüğü görevden alınmasına ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır" denildi.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Ankara 11. İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulması isteminin reddine ilişkin kararını oy birliğiyle kaldırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber