İzmir'de dayakçı polislere uzaklaştırma/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Aralık 2011 07:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ceyhan TORLAK

İzmir'de Fevziye Cengiz'in karakolda feci şekilde dövüldüğü anın görüntüleri ortaya çıkınca iki polis görevden uzaklaştırıldı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde geçen 16 Temmuz'da, eşiyle eğlenmek için gittiği müzikholde polisler tarafından gözaltına alınıp karakolda dövülen Fevziye Cengiz'in karakoldaki dayak görüntüleri ortaya çıktı. Karakolun güvenlik kamerası görüntülerine göre, Fevziye Cengiz, bir sivil polis tarafından öldüresiye dövülüyor. Görüntülerin yayınlanmasının ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü, olaya adı karışan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Avukatının bürosunda açıklama yapan Fevziye Cengiz ise "Olayı hatırladıkça daha kötü oluyorum. Polislere küfür ettiğim, saldırdığım iftira. Psikolojik tedavi görüyorum. Karakol görmek istemiyorum, korkuyorum. İlaçlarla ayakta duruyorum. Sorumluların ceza almasını istiyorum, böyle bir olayı başka kimse yaşamasın" dedi.

EMNİYET: MÜFETTİŞ İSTEDİK

Murat Cengiz ise eşinin olaydan sonra tedavi görmeye başladığını ve tehditler aldığını belirterek, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğim" dedi. Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım ise olayın işkence kapsamında olduğunu ve polislerin ağır ceza mahkemesinde yargılanması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi. İzmir Emniyet Müdürlüğü de kamera görüntülerinin basına yansımasının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Emniyetin yazılı açıklamasında şöyle denildi: "Olaya karışan polis memurları 9 Aralık 2011 tarihi itibariyle görevden uzaklaştırılmıştır. Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talebinde bulunulmuştur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber