Karakolda şiddete iki bakan el koydu/ Video

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Aralık 2011 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR, Karabağlar Karakolu'nda yaşanan kadına dayak olayına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Kadın Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin el koydu.

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ı arayarak sözlü bilgi alan her iki bakan, mahkemeye sunulmuş tüm evrakları acilen istedi. Temmuzda ailesiyle birlikte eğlenmeye gittikleri müzikholde gözaltına alınan Fevziye Cengiz (37) karakolda yediği feci dayağın görüntülerinin ardından avukatıyla birlikte açıklama yaptı. Dava açan Cengiz, baskın sırasında eşinin dışarıda sigara içtiğini ve kendisinin masada oturduğunu belirtti.

YAŞADIKLARI PSİKOLOJİSİNİ BOZDU

Cengiz, yanıma gelen sivil polislerden birine eşim kimliğimi almaya arabaya gitti, 'bir dakika bekleyin' diye açıklamaya yapmaya çalışırken, arkadan gelen sivil polislerden biri bana vurdu ve 'Gitmek istemiyor musun, kahpe' diye bağırdı' dedi. Genç kadın açıklamasında yol boyunca dayağın devam ettiğini, karakolda da 2 polisin kendisini dövdüğünü, cinsel tacizde bulunduklarını ve yere yatırıp, kelepçeleyip dövmeye devam ettiklerini anlattı. Bu esnada resmi giyimli bir polisin de dışarıdan gözükmesin diye perdeleri kapattığını söyleyen Cengiz, karakoldaki güvenlik kameralarının savcılıkça getirtilmesi üzerine olayın ortaya çıktığını söyledi. Cengiz, yaşanlar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve sürekli polislerden baskı gördüğünü belirtti.

Cumhur ERKEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber