Yangınların yüzde 95'i elektrikli aletlerin prize takılı kalmasından çıkıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2011 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İtfaiye ekipleri, ev yangınlarının büyük çoğunluğunun elektrik prizinde takılı bırakılan elektrikli ev aletlerinden çıktığını belirtiyor.

Antalya Manavgat Belediye İtfaiye Amirliği, Cumhuriyet Meydanı'nda açtığı stantta vatandaşlara baca temizliği ile ilgili bilgilendirme ve broşür dağıtımı yaptı. Manavgat Belediyesi İtfaiye Amiri Mustafa Salcan, burada yaptığı açıklamada, ev yangınlarının yüzde 95'inin prizde takılı ev aletlerinden meydana geldiğini söyledi.

Çalışmak için dışarı giden çiftlerin evden çıkmadan önce prize takılı ev aletlerinin fişlerini çıkarmasını tavsiye eden Mustafa Salcan, cep telefonun şarjının bile yangın çıkmasına neden olabileceğine dikkat çekti. Ev aletleri fişlerinin takılı kalmasının çok büyük risk oluşturduğunu anlatan Salcan, özellikle yağışlı ve şimşekli havalarda tehlike arz ettiğini kaydetti. Salcan, "Yaptığımız istatistiki çalışmaya göre ev yangınlarının yüzde 95'i prize takılı ev aletlerinden çıkıyor. Ev hanımlarından ricamız kendi ve komşularının can güvenliği için elektrikli ev aletlerinin fişini prizden çıkarmaları. Prizde bulunan elektrikli ev aleti yangına davetiye çıkarıyor. Evden çıkarken, elektrikli su ısıtıcısı, fön makinesi, şarj aleti, çamaşır, bulaşık, radyo, klima, televizyon ve derin dondurucunun fişini çekelim." çağrısında bulundu. Salcan, ev ve işyeri yangınları için vatandaşların 112 Acil ile itfaiyenin 7463998 numaralı telefonunu aramalarının yeterli olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber