ASAT'taki usulsüzlüğü genel müdür savcılığa bildirmiş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2011 13:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Antalya Su ve Atıksu İdaresi(ASAT) Genel Müdürü Fethi Yalçın, sabah saatlerinde kuruma yapılan yolsuzluk operasyonunun detaylarını açıkladı. Kısa süre önce kendilerine bir ihbar geldiğini belirten Yalçın, veznedarlarının faturalara peşin para alarak, kendi kredi kartlarından çekim yaptıklarını öğrendiklerini söyledi. Bunun üzerine 3 aylık bir çalışma yaptıklarını belirten Yalçın, milyonlarca evrağı inceletip Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirdiklerini aktardı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASAT'ta çalışan 28 veznedarı gözaltına almıştı. Gerçekleştirilen operasyonla ilgili bilgi vermek için ASAT'ta basın toplantısı düzenleyen Fethi Yalçın, veznelerce yapılan tahsilâtlarla ilgili ağustos ayı sonlarında kurumlarına yapılan bir ihbar sonucu teftiş kurulu başkanlığını görevlendirdiklerini, yetkililerin bu konuda çalışma başlattığını aktardı. Görevlilerin 3 ay boyunca milyonlarca evrak incelediğini ve 2004 yılından bugüne kadar elektronik ortamda gerçekleştirilen tahsilatları inceleyip araştırma raporu düzenlendiği kaydeden Yalçın, "Veznedarların nakit olarak ödenen fatura bedellerini, kendilerine ya da yakınlarına ait kredi kartlarıyla ödeme yaptıkları belirlendi. Kurallara aykırı olarak yapıldığı için bu durumun soruşturulması gerektiğini düşünerek Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduk." dedi. Yapılan bu usulsüzlükle ilgili hiçbir vatandaşın mağdur olmadığını kaydeden Yalçın, ASAT'taki hesapların her zaman eşit olduğunu, sadece veznedarların peşin parayı alıp kredi kartlarıyla tahsil ettiklerine dikkat çekti.

Olayın tamamen yargıya intikal ettiğini ifade eden Yalçın, kendi kurumlarının bu gibi bir olayı örtbas edemeyeceğini, konunun gereğinin yapılacağını açıkladı. 15 ödeme noktasında faturaları incelettiklerini kaydeden Yalçın, "Bizim de vatandaşlarımızın da herhangi bir maddi kaybı söz konusu değildir. Bir ihbar gelmezse bu olayı ortaya çıkarmamız mümkün değildi. Gözaltına alınan tüm çalışanlarımızın 28'i de veznedardır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber