Hastanede ihmal öldürdü iddiası/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2011 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da bir hastanede lösemi tedavisi gören ve omuriliğinden sıvı alındıktan sonra belden aşağısı felç olduğu iddia edilen 15 yaşındaki kız, hayatını kaybetti.

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Çağlayan Lisesi birinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Elif Kır, geçen 22 Kasım'da evinde rahatsızlanarak ailesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Elif'e burada doktorlar tarafından lösemi teşhisi konuldu. Hastanede tedavisine başlanan Elif'in omuriliğinden 26 Kasım'da sıvı alındı.

AMELİYAT SONRASI ENFEKSİYON KAPTI

Lise öğrencisi Elif'in omuriliğinden sıvı alındıktan sonra belden aşağısının felç olduğu daha sonra bir ameliyat daha geçirdiğini anlatan baba Ahmet Kır, kızının ameliyat sonrasında enfeksiyon kaparak hayatını kaybettiğini iddia etti.

Hastaneye kızı ile yürüyerek geldiklerini belirten acılı baba, ilk ameliyat sonrası kızının belden aşağısının tutmadığını doktora bildirdiklerini belirtti. Doktorların ertesi gün MR'ları çekildikten sonra kızını acilen ameliyata aldıklarını anlatan Kır, şöyle konuştu: "Ameliyattan çıktıktan sonra da sorduğumda, sıvının alınmasından 24 saat geçtiğini ve bu nedenle yüzde 5 yürüme ihtimalinin olduğunu, sakat kalabileceğini belirttiler. MR filmleri çekilmesinden sonra kızım enfeksiyon kaptı. Dün gece de vefat etti."

KIZIMIN TABUTUYLA ÇIKIYORUZ

Bel ameliyatı operasyonunda ihmal olduğunu kaydeden Kır, "Bel ameliyatında 2-3 iğne yapılacakken, kızıma 11-12 iğne yaptılar. Felç olmasına neden oldular.Başta Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı ve rektörlük olmak üzere bir çok yere doktorlarla ilgili şikayette bulundum. Benim başıma geldi başkasını başına gelmesin. Yürüyerek geldiğimiz hastaneden şimdi çocuğumun tabutuyla çıkıyoruz" diye konuştu.

KIZI İÇİN İŞİNDEN AYRILDI

Dün gece hastanede hayatını kaybeden Elif'ten geride ölmeden önceki son görüntüleri kalırken, kızı için yaklaşık 15 gündür hastane bahçesinde yatan ve işinden ayrılan acılı baba, morg önünde gözyaşı döktü. Arkadaşları ve yakınları tarafından güçlükle teselli edilen acılı baba uzun süre gözyaşlarına hakim olamadı.

15 yaşında hayatını kaybeden Elif Kır'ın cenazesinin yarın Uncalı Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi.

Hastane yönetiminin gerekli açıklamayı daha sonraki günlerde yapacakları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber