Trabzon'da uyuşturucu ticareti yapan 3'ü polis 9 kişi yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2011 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Emniyet Müdürlüğünce yaklaşık 7 aydır sürdürülen çalışma sonucunda, uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen 3'ü polis 9 kişi yakalandı.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda, ilde görevli polis memurları S.Y, M.K. ve S.Ç'nin, kentte yaşayan B.P, V.B. ve S.K. ile Adana'da ikamet eden Ş.İ. ve İstanbul'da oturan A.Ç. ile irtibatlı olarak farklı illerden temin ettikleri uyuşturucuları Trabzon'da piyasaya sürdükleri yönünde elde edilen bilgiler üzerine, yaklaşık 7 ay önce Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla planlı bir çalışma başlatıldığı belirtildi.

Bu çalışma kapsamında, Adana'da ikamet eden Ş.İ. ve M.D'nin, polis memurları S.Y. ve M.K'nin koordinesinde 29 Haziran'da Trabzon'a esrar nakledeceklerinin tespit edilmesi üzerine, aynı gün düzenlenen operasyonda toplam 4 kilo 250 gram esrar ele geçirildiği, Ş.İ. ve M.D'nin yakalanarak sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandıkları kaydedildi.

Soruşturma sürecinde, 1 Temmuz'da polis memuru S.Ç, V.B. ve S.K'nin İstanbul'dan Trabzon'a uyuşturucu nitelikli ecstasy hap nakledeceklerinin tespit edilmesi üzerine, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ile kurulan irtibatlar sonucunda söz konusu kişilerin Kocaeli'de 350 ecstasy hapla yakalandığı, polis memuru S.Ç. ile V.B. ve S.K'nin tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, yaklaşık 7 ay sürdürülen çalışma sonucunda, dün Trabzon, İstanbul ve Bingöl'de eş zamanlı operasyon düzenlendiği, polis memuru S.Y'nin Trabzon'da, polis memuru M.K'nin Bingöl'de, B.P'nin Trabzon'da, A.Ç'nin de İstanbul'da yakalandığı bildirildi.

Zanlıların Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildiği, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber