Sözleşmeliler de ek ödeme alacak... 666 için tebliğ hazırlanıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Aralık 2011 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ek ödemeler konusunda tebliğ hazırlanıyor

Maliye Bakanlığı müsteşarı Naci Ağbal, Bem Bir Sen ile yaptığı görüşme sırasında; ek ödemelere ilişkin genel bir tebliğ hazırlandığını, kısa zamanda çalışmanın bitirilerek tebliğin yayınlanacağını söyledi.

Ağbal, ek ödemelerden geçmişte olduğu gibi sözleşmelilerin de yararlanacağını belirterek, ?Bu konuda bir sıkıntı yaşanmayacak, sözleşmeli personelimiz endişe etmesin? diye konuştu.

666 sayılı KHK ile 375'e eklenen ek 9. maddenin 9. fıkrası şu şekildedir:

"Kadro karşılığı sözleşmeli personel ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (II) sayılı Cetvele dahil pozisyonlarda istihdam edilen sözleşmeli personel hariç olmak üzere, çeşitli statülerde istihdam edilen sözleşmeli personele, çalıştıkları birim ve bulundukları pozisyon unvanı itibarıyla aynı veya benzer unvanlı memur kadrosunda çalışan, hizmet yılı ve öğrenim durumu aynı olan emsali personel için belirlenmiş olan ek ödeme oranını aşmamak üzere, statüleri ile mali haklar kapsamında yapılan her türlü ödemeler dahil almakta oldukları toplam ödeme tutarları gibi kriterler birlikte veya ayrı ayrı dikkate alınarak bu madde hükümleri çerçevesinde ek ödeme yapılıp yapılmayacağını, yapılacak ek ödeme oranını sözleşme ücreti ile ilişkilendirilmeksizin belirlemeye, Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu yetkilidir. Bu ödeme tutarı damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve sigorta prim kesintisine tabi tutulmaz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber