10 aydır oğlunu okula göndermeyen babanın para cezasını mahkeme iptal etti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Aralık 2011 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜL KİREKLO

3 yaşında okumayı söken, 135 IQ'ya sahip T.C.A., mobbing gördüğünü iddia ettiği okuluna gitmeme boykotunu sürdürüyor. 10 aydır oğlunu okula göndermeyen babanın para cezasını ise mahkeme iptal etti

İstanbul Beyazıt Ford Otosan İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi olan 11 yaşındaki T.C.A., 14 Şubat'ta, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından mobbing gördüğünü öne sürerek başlattığı "okula gitmeme" boykotunu sürdürüyor. T.C.A.'nın babası Hüseyin A.'ya, çocuğunu okula göndermediği ilk 50 gün için 750 lira para cezası kesildi. Babanın itirazı üzerine mahkeme cezayı iptal etti. "Ne olacak bu dâhi çocuğun hali?" diye sorduğumuz İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise, "Sadece T.C.A. değil tüm okuldan uzaklaştırılan çocuklar eğitime kazandırılmalı" dedi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

IQ'su 135 olan T.C.A., 3 yaşındayken okumayı söktü. Bu nedenle "dâhilerin okulu" olan Beyazıt Ford Otosan İlköğretim Okulu'na yazdırıldı. Ancak 14 Şubat'ta, okula gitmeyi bıraktı. SABAH'ın o dönem görüştüğü T.C.A., Çocuk Hakları Sözleşmesi'nden doğan yasal haklarını kullandığını söyleyerek, "Ben 11 yaşında bir çocuğum ama yaşadıklarım çok ağır. Öğretmenlerimden, arkadaşlarımdan mobbing görüyorum. Dayak da yedim. Okulum üstün yetenekli çocuklar okulu olmasına rağmen öğretmenler normal ilköğretim öğretmenleri. Okulumuzdaki müfredat, eğitimciler ve sosyal ilişkiler bana bir şey katmıyor. Bu nedenle okula gitmiyorum. Boykotum, istediklerim yapılıncaya kadar sürecek" dedi. Aradan aylar geçti. T.C.A. ikinci eğitim-öğretim yılında sömestr yaklaşırken, boykotunu sürdürüyor. "Ne olacak bu dâhi çocuğun hali?" diye sorduğumuz İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise, çocuğun okula gönderilmemesinin affedilir yanı olmadığını söyleyerek, "Ailenin bu durumu bizimle paylaşması gerekiyor. Kaldı ki okulda da idari anlamda bir soruşturma sürüyor. Aile çocuğunu başka okula da vermiyor. Kaymakamlıklar, ilçe milli eğitim müdürlükleri bu durumdaki çocukların adreslerini tespit edip, evlerine gidiyor. Aileleri ikna ediyor. Bu çocuk mutlaka okula kazandırılmalı. Ailelerin de bu konuda hassas olması lazım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber