Kahramanmaraş'ta engelli öğrencilerin eğitim hayalleri, gerçeğe dönüşüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2011 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ta engelleri yüzünden okula gidemeyen çocukların eğitim hayalleri, ayaklarına kadar gelen öğretmenler sayesinde evde gerçeğe dönüşüyor.Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, yaptığı açıklamada, evde eğitim hizmetinin, devletin çocuklara sunduğu güzel hizmetlerden biri olduğunu söyledi.

Kendilerine müracaat eden vatandaşların talebinin, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) kararı doğrultusunda değerlendirildiğini vurgulayan Akküncü, şöyle konuştu:

''İlimizde bu hizmet artarak devam ediyor. Evde eğitim alan öğrencilerimizin evlerini devamlı ziyaret edip, onların eğitim hayallerine ortak oluyoruz. 4 yıldır devam eden bu hizmetimizle, 50 öğrencimizin eğitim hayali gerçekleştirildi. Bu hizmeti, büyük bir sevinçle yapıyoruz. Çocuklarımızı yerinde görerek, mutluluklarını gözlerinde görmek bizim için ayrı bir duygu. Evde eğitim alan her yaştan öğrencimiz var. Bu uygulama ilimizde artarak devam edecek.''

Cam kırığı hastalığı nedeniyle okula devam edemeyen 13 yaşındaki Ömer Yıldırım, şimdi evine kadar gelen öğretmeninin verdiği bilgilerle, eğitimini sürdürüyor.

Evde eğitim almanın mutluluğunu yaşayan Yıldırım, ''Cam kemik hastalığına yakalandım. 2 yıldır okula gidemiyordum, bu yıl evde eğitim almaya başladım. Evde ders çalışıp evimize gelen öğretmenimle eğitimime devam ediyorum. Aileme ve devletimize teşekkür ediyorum'' dedi.

Anne Dudu Yıldırım ise çocuğunun eğitimine ara vermesinden dolayı üzüldüğünü ancak bu hizmetle üzüntüsünün sevince dönüştüğünü ifade ederek, bu hizmeti sağlayanlara teşekkür etti.

Gelişim bozukluğu teşhisi konulan 9 yaşındaki Saadat Bayazıt da eğitimine evde devam eden çocuklardan. Evde eğitim almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Bayazıt, bu hayalini gerçekleştiren yetkililere teşekkür ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber