3 bin TL'lik elektrik faturası ile şaşkına döndü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2011 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da işçi emeklisi Mehmet Kambur (63) evine gelen 3 bin TL'lik elektrik faturası ile şaşkına döndü. Kambur, "Burası sanayi değil ki, mesken. Bu kadar elektrik parası gelmesi mümkün değil. Bu para emekli maaş ile nasıl ödenir?" diye konuştu.İşçi Emeklisi Mehmet Kambur, iki ay önce apartmanda elektrik saatlerinin değiştiğini aktardı. Saatler değişmeden önce 35 ila 50 TL civarında elektrik faturası geldiğini söyleyen Kambur, "Şimdi 2 bin 970 lira elektrik parası geldi. Bu nasıl ödenir?" dedi. Evinde televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, süpürge ile kombi bulunduğunu kaydeden Kambur, "Burası fabrika değil, sanayi değil, mesken. Tüketici haklarına gideceğim, bir netice alamazsam da mahkemeye başvuracağım." şeklinde konuştu.

Kambur'un eşi ise gelen faturadan dolayı huzursuz olduklarını belirterek, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Hakan Gazioğlu isimli başka bir apartman sakini saatlerin değişmesinden sonra gelen yüksek elektrik faturalarından şikayetçi oldu. Gazioğlu, saatler değişmeden önce 40-50 TL fatura ödediğini belirterek, "Geçen ay 100 lira, bu ay 150 lira geldi. Herhalde bu apartmanda bir anormallik var. Bu saatlerin ya değiştirilmesi ya da kontrol edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Başka bir apartman sakini de, "İki ay fatura göndermediler, 260 liralık bir fatura geldi. Bu ay da 80 lira fatura geldi. Evde çalışan bir televizyon, buzdolabı ile bu kadar fatura gelmez. Ya bunu halletsinler, ya de eski saatleri getirsinler. Asgari ücret alınan bir yerde 150 lira ya da 2 bin lira elektrik faturası gelmez." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber