Edirne'ye Dışişleri Bakanlığı irtibat bürosu açılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2011 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'ye, Dışişleri Bakanlığı irtibat bürosu açılacağı bildirildi.AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanlığının, İzmir ve İstanbul'dan sonra 3. Dışişleri Bakanlığı irtibat bürosunu Edirne'de açacağını belirtti.

28-29-30 Aralık tarihlerinde Türkiye'nin dünyadaki tüm büyük elçilerinin Edirne'de toplanacağını if1ade eden Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da Edirne'ye geleceğini ifade etti.

Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

''Edirne'yi seven herkesin ve tüm Edirnelilerin, kentin tarihi geçmişinden gelen hukukuna, bugününe ve geleceğine karşı sorumlulukları olduğu inancındayım.

Ben Edirne milletvekili olarak üzerime düşeni yapma gayreti içindeyim. AK Parti iktidarı olarak son dönemde Edirnemizle ilgili alınan bazı kararları sizlerle paylaşarak Edirnemize hayırlı olsun diyorum.

Dışişleri Bakanlığımız İzmir ve İstanbul'dan sonra 3. Dışişleri Bakanlığı İrtibat Bürosunu Edirne'de açacak. Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün Bursa, Kayseri, Konya, Samsun'la birlikte Edirne'de de Basın-Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü kurma kararı Bakanlar Kurulundan çıktı. 28-29-30 Aralık tarihlerinde Türkiye'nin dünyadaki tüm Büyükelçileri Edirne'de toplanacak. Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Bey e Edirne'de olacak. Edirne'nin girişimci ve yatırımcıları, Edirne'yi bölgeye ve dünyaya tanıtma derdi olanlar bu fırsatları iyi değerlendirmeli.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber