Özel birlikler, 60 kişilik PKK'lıyı Dicle Vadisi'nde kıstırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2011 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis ve Jandarmadan oluşan özel birliklerin Diyarbakır'ın Dicle ile Elazığ'ın Arıcık ilçesi kırsalında bulunan derin vadideki 60'a yakın teröristi kıstırdığı belirtildi.Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Dicle ilçesi ile Elazığ'ın Arıcak ilçesi arasındaki Görese Dağı'nda terör örgütüne yönelik operasyonun devam ettiğini söyledi. Vali Toprak, o bölgede teröristlerin üst yapılanmasının olduğunu belirterek hedefin bunu bertaraf etmek olduğunu söyledi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, operasyonun Elazığ'ın Arıcak ilçesi ile Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Kurşunlu köyü arasında uzanan Görese Dağı'nda 2 gün önce başladığını söyledi. Havadan Kobra ve Skorsky helikopterlerin destek verdiği operasyonun, polis-jandarma özel harekat timleri, 7'nci Kolordu Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından ortak ve koordineli yürütüldüğünü belirten Vali Toprak, "Elazığ Arıcak ilçesi ile Diyarbakır ilimizin Dicle ilçesi Kurşunlu köyü arasında uzanan Görese Dağı var. Oradaki bir yapılanmaya yönelik olarak ifade ettiğim operasyon devam ediyor. Dolayısıyla iş bitmeden herhangi bir şey söylemek mümkün değil." dedi.

O bölgede terör örgütünün yapılanması olduğu anlatan Toprak, şunları kaydetti: "Terörist üst yapılanmasını bertaraf etmek adına müştereken yürütülen bir operasyon. Hava destekli ve karadan. Arkadaşlarımın dikkatli yürüttüğü bir operasyon. Tüm katmanlarımızla birlikte bizim muhitimizde, Kolordo Komutanlığı, Jandarma Bölge, Emniyet Özel Harekat ve Jandarma Özel Harekat'la birlikte tüm ekiplerle birlikte yukarıdan hava destekli olmak üzere karadan da operasyon devam ediyor. İlerleyen saatlerde veya ertesi gün, bu konuyla ilgili bilgiler netleşince paylaşacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber