Eğitim müfettişlerinin rahatsızlıkları Bakan Dinçer'e soruldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Aralık 2011 18:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdakisoruların Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarakcevaplanmasını arz ederim.

ReşatDOĞRU

Tokat Milletvekili

Eğitim müfettişlerinin kadro unvanları, 652 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun HükmündeKararname ile ? il eğitim denetmeni? olarak değiştirilmiştir. Yasalardamüfettişlerin atanma şekliyle denetmenlerin atanma şekli farklıdır.Müfettişler, denetmenlerden daha üst statüdedirler. Görev, yetki vesorumlulukları da denetmenlerden daha fazladır.

1. Eğitimmüfettişleri, 657 Sayılı Devlet memurları Kanunu ve 3797 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve GörevleriHakkında Kanunun müfettişliğe atanma için koyduğu kurallara uygun olarakatanmalarına rağmen, kendilerinin kadro unvanının tenzil-i rütbe ilemüfettişlikten denetmenliğe düşürülmesi kazanılmış hakların ihlali değil midir?

2. Eğitimmüfettişlerinin ek gösterge oranı 3600 iken, denetmenlerin ki 2200 olup 3600 ekgöstergeli bir mesleğe 2200 ek göstergeli bir meslek unvanı verilmesini doğrubuluyor musunz?

3. Eğitimmüfettişleri ve diğer müfettiş unvanlıların yer aldığı 657Sayılı Devlet Memurları Kanunun Eki (I)sayılı cetvelin ?I-Genel İdare Hizmetleri Sınıfı? bölümünün (g) bendinehiç denetmen var mıdır? Bu maddedekimüfettişler içinden neden sadece eğitim müfettişlerinin unvanı denetmenyapılmıştır?

4. 652Sayılı KHK'nın 41'inci maddesiyle ?İl eğitim denetmenleri ve denetmenyardımcılarının görev alanları ?ildeki her derece ve türdeki örgün ve yaygıneğitim kurumları ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinin rehberlik,işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturmahizmetleri? olacak şekildegenişletilmiş ve yetkileri artırılmıştır. Bir yandan eğitim müfettişlerininyetki ve sorumluluklarını artırırken diğer yandan unvanlarını denetmene düşürmeniz bir çelişkideğil midir?

5. Eğitimmüfettişleri, statü olarak il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin teftişleriniyaptıkları ve daha üst statüde oldukları halde ek ödeme oranı neden il millieğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerindendüşük tutulmuştur?

6. Eşitişe eşit ücret anlayışınızda, unvanını denetmene çevirdiğiniz eğitimmüfettişlerini, pamuk, fındık vb. kalite kontrolünü yapan ?ürün denetmenlerine?eşit olarak mı görüyorsunuz? Bakanlığınızın Eğitime, Müfettişe, öğretmenebakış açısı bu mudur?

7. Eğitimmüfettişleri, teftiş etmekle yetkili oldukları, il milli eğitim müdüryardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü,şube müdürü, okul müdürü ve başöğretmenden ne kadar düşük maaş almaktadır?

8. Bir eğitim müfettişinin denetlediği personelden düşükmaaş almasının nedeni nedir?

9. İmamlık,vaizlik, polislik, öğretmenlik gibi meslekler kariyer basamaklarına ayrıldığı halde, kariyer meslek olan eğitimmüfettişleri neden kariyer basamaklarına ayrılmamaktadır?

10. AçıkçaAnayasaya aykırı olan bu unvan değişikliğini düzeltip, eğitim müfettişlerinemüfettiş unvanlarını iade etmeyi düşünüyor musunuz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber