Kredi başvurusu sırasında şehit çocuğu olduğunu belirtmemiş

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Aralık 2011 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda, oğluna YURTKUR'dan burs verilmediğinden yakınan şehit eşi Hülya Yavuz'un oğlu Koray Yavuz, ?YURTKUR'dan hiçbir talebim yok. Babamın maaşı bana yetiyor? dedi.Annesinin açıklamalarının ardından YURTKUR yetkilileri Koray Yavuz'u aradı. Ancak Koray Yavuz, yetkililere herhangi bir talebi olmadığını söyledi. Yavuz, Hürriyet'e de şöyle konuştu:

?YURTKUR'un kasıtlı bir şey yaptığını düşünmüyorum. Zaten annemin derdi de YURTKUR değildi. Üniversitelerdeki burs sistemi ile ilgili sorunları dile getirmek istedi. Benden de kaynaklanmış hatalar olabilir. Ben şehit çocuğu olarak başvuru formunda işaretlediğimi hatırlıyorum ama YURTKUR öyle bir işaretlemenin olmadığını söylüyor. Karışıklık olmuş olabilir. Kendileri bugün telefonla aradılar. Burs vermek için. Ancak ben bu sene son sınıfta okuyorum ve paraya ihtiyacım yok. Babamdan aldığım maaş bana yetiyor. Hâlâ babam bakıyor bana.?

YURTKUR'dan dün yapılan açıklamada da şunlar vurgulandı: ?Öğrencinin 2007-2008 öğretim yılında kurumumuzdan burs ve öğrenim kredisi almak için müracaatta bulunduğu, fakat şehit çocuğu olduğunu beyan etmediği, anne ve babasını boşanmış olarak kodladığı görülmüştür. Bu sebeple kendisine öğrenim kredisi tahsisi yapıldığı ancak kredi taahhüt senedini göndermediği tespit edilmiştir. Haber dikkate alınarak öğrencimize burs tahsisi için gerekli işlemler başlatılmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber