Vali Küçük: Hizmette memurlaşmak hastalık belirtisidir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2011 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın Valisi İsa Küçük, daire amiri ve yöneticilerden görevlerini yaparken memurlaşmamalarını istedi. Küçük, memurlaşma kelimesinin içinde bulunan ?ur'laşma ifadesinin hastalık belirtisi olduğuna dikkat çekerek 'kendi işini yaparcasına çalışılması gerektiğinin altını çizdi.

2011 yılının değerlendirilmesi ve 2012 yılı yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili olarak İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali İsa Küçük başkanlığında yapıldı.

Kaymakamlar ve il idare şube başkanlarının da katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Küçük, "Görevinizi yaparken memurlaşmayın. Memurlaşmak tıpkı kelimenin içinde de bulunduğu gibi 'ur'laşmaktır. Bilirsiniz bizim dilimizde 'ur' hastalık belirtisidir. Habis ur daha kötü bir durumu ifade eder. İşimizi yaparken kendi işimizmiş gibi çalışıp yapacağız, memurlaşmayacağız. Çalışacağız. Görevin rutinliğine, sıradanlığına teslim olmadan çalışmalıyız. Çalışmak görevi de içine alan ama onu aşan, ondan daha büyük bir durumu ifade eder.? dedi.

"MAZERETE YER YOK"

Çalışmayı bulunulan yere ve insanlara faydalı işler yapmak olarak nitelendiren Vali İsa Küçük, ?İşler yatırım programında yok, ödenek konmadı gibi ifadeler mazeret olmasın. Yatırım programında yok ise aldır, ödenek yoksa bul. Görev yapmak kanuni, çalışmak vicdani sorumluluktur. Her ikisini de iyi yapacağız, doğru yapacağız, yerinde ve zamanında yapacağız." ifadelerini kullandı.

YATIRIMLAR İÇİN ARSA BULUNAMADI

Toplantıda sunumlarını yapan daire müdürleri ise genel olarak 2011 yılı programında bulunan işlerin başarılı bir şekilde devam ettiğini ancak yatırım programında bulunan 2 anaokulundan birisinin arsa bulunamadığı için, diğerinin de koruma amaçlı imar planı çalışmaları devam ettiğinden yapılamadığını ifade etti.

Amasra Sahil Güvenlik lojman inşaatına binanın yapılacağı arsada tarihi kalıntıya rastlandığı için inşaata başlanamadığı belirtildi.

Bartın merkezinde yaka seli nedeniyle su basan bölgelerde DSİ 233. Şube Müdürlüğü'nce gerekli etüd ve proje çalışmasının bitirilerek inşaatına başlanılması talimatını veren Bartın Valisi İsa Küçük, Karayolları tarafından şehir içi beton ve sıcak asfalt çalışmalarına hız verilmesini istedi. Vali Küçük ayrıca, Bartın Üniversitesi yeni kampus alanı karayolu bağlantı projesinin bir an önce tamamlanarak kampusun inşaat sürecinden önce ulaşıma açılması yönünde talimat verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber