Türk Sağlık-Sen'den Memurlar Net'e ödül

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının sıkıntılarının çözümü ve sağlık hizmetlerinin gelişmesi yönündeki katkılarından dolayı Memurlar.Net'e ödül verdi. Türk Sağlık-Sen'in Hemşireler Haftası nedeniyle düzenlediği ödül törenine memurlar.net adına Sümeyra Ergincan katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2005 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının sıkıntılarının çözümü ve sağlık hizmetlerinin gelişmesi yönündeki katkılarından dolayı Memurlar Net Muhabiri Sümeyra Ergincan'a teşekkür plaketi verdi.

Türk Sağlık-Sen'in Hemşireler Haftası nedeniyle düzenlediği ödül töreni Dedeman Otel'de yapıldı. Törene Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kamu-Sen yönetim kurulu üyeleri, hemşireler ve sağlık çalışanları katıldı.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı konuşmada, Avrupa'daki meslektaşları 2 bin 800 euro maaş alırken, Türk hemşiresinin aylık 384 Euro ile geçinmeye çalıştığını söyledi. Hemşire maaşlarının son 10 yılda yüzde 48 oranında eridiğini vurgulayan Kahveci, "1995 yılı Nisan ayında maaşıyla 118 kilogram siyah zeytin alabilen bir hemşire, 2005 yılı Nisan ayında ise ancak 93 kilogram zeytin alabilmektedir. Açlık sının aylık 678 YTL olan ülkemizde, ortalama 670 YTL maaş alan hemşirelerimiz, üzülerek söylüyorum, açlığa mahkum edilmiştir. Bir hemşirenin maaşının en az yüzde 37'si kiraya gitmektedir. Hemşirelerimiz, bir kilo et alabilmek için 3 saat çalışmak zorundadır" diye konuştu.

Türk Sağlık-Sen tarafından yaptırılan bir ankette, hemşirelerin yüzde 78.2'sinin evlerinin bulunmadığını belirttiğini, yüzde 82.5'inin ise aldıktan maaşın kendilerine yetmediği yanıtını verdiğini ifade eden Kahveci, şunları söyledi:

"Hemşirelerimizin, en fazla kaygı duydukları şey sorulduğunda, yüzde 48.3 oranında 'enfeksiyon kapma', yüzde 12 oranında 'sürgün, geçici görev', yüzde 11 oranında ise 'çalışırken şiddete maruz kalmak' şeklinde yanıt verdiklerini de, ayrıca Sağlık Bakanlığı'na, iletmek isterim. Hemşirelerimizin özlük hakları acilen iyileştirilmeli, ücretleri insanca yaşanabilecek düzeye yükseltilmelidir. Çalışma saatleri, özellikle yoğun bölümler için kısaltılmalı, iş temposu yoğun bölümlerde belli aralıklarla rotasyon uygulanmalıdır. 1954 tarihli Hemşireler Kanunu'nun günümüz şartlarına göre yeniden düzenlenmesi gereklidir. Hemşirelik eğitim sistemi güçlendirilmeli, eğitim programları herkese uygulanmalı, mezuniyet sonrası uzmanlaşma, branşlaşma ve mesleki ilerleme imkanları sağlanmalıdır."

Kahveci, Diyarbakır, Erzurum ve Şanlıurfa başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan sağlık çalışanlarının teşvik edilmesini istedi.
Tören sonunda sağlık çalışanlarının sıkıntılarının çözümü ve sağlık hizmetlerinin gelişmesi yönündeki katkılarından dolayı sağlık muhabirlerine ödül verildi. Ödül alan gazetecilerin isimleri şöyle:

Sümeyra Ergincan (Memurlar Net), Aylin Sarıklı (AA), Burcu Selçuk (CNNTürk)Fırat Kozok (Cumhuriyet),Yusuf Ziya Erarslan (İHA), Sinan Çetin (Türkiye Gazetesi), Sevda Acı (TGRT), Figen Balcı (TRT), , Deniz Çiçek (Akşam), Nevin Bilgin (Star), Turgay Uzunoğlu (Yeni Çağ), Necip Çakır (Zaman), Vahide Ülker (Anka), Hakan Pala (Kırmızı Çizgi) ve Hadi Özışık (İnternet Haber), Törende ayrıca Türk Sağlık-Sen tarafından "Cumhuriyet Hemşiresi" ilan edilen merhum Prof. Dr. Perihan Velioğlu adına ödülü Akyıldız tarafından Zeliha Cambaz isimli hemşireye verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber