Çürük okul yapan firmaya soruşturma açılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2011 19:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ergani'de yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edilen Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nu denetleyerek başka bir okula nakledilen öğrencileri ziyaret edip sorunlarını dinledi. Vali Toprak, 1990 yılında yaptırılan okulun kullanılmaz hale gelmesi nedeniyle okulun yapımında görev alan yüklenici firma ve diğer teknik kontrol sorumluları hakkında soruşturma açılması talimatı verdi.İlk olarak hasarlı olduğu için boşaltılan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'na giden Vali Toprak, burada okul ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. 1990 yılında yaptırılan ve 1991'de Eğitim Öğretime açılan okulun 23 Ekim 2011'de meydana gelen Van Depreminin etkisiyle hasar gördüğünü belirten yetkililer, bu yıl okula devam eden bin 50 öğrencinin Sezai Karakoç İlköğretim Okulu'na nakledildiği belirtildi. Sınıfları hasarlı olduğu belirtilen yerleri teker teker gezen Vali Toprak, "Kolon ve kirişlerde yer yer çatlama ve kırılmaların olduğunu tespit ettik. Yüz yıllık, bin yıllık hatta daha eski binaların onca zorluğa rağmen ayakta durduğunu ama 1990 yılında yapılmış bir binanın bugün kullanılmaz hale gelmesinin düşündürücüdür. Burada apaçık bir ihmalin söz konusu. Konuyla ilgili olarak sorumlu şahıslar hakkında derhal soruşturma başlatın." dedi.

Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin eğitim gördüğü okulda incelemelerde bulunan Vali Toprak, koridorda eğitim görmek zorunda kalan öğrencilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Öğrencilerin ısınma noktasında sorunları olduğunu ifade etmeleri üzerine Vali Toprak, sorunun elektrikli ısıtıcılarla çözülmesi için yetkililere talimat verdi.

Sorumsuz ve gayri vicdani insanların açgözlülüğünden dolayı tek amacı okumak olan çocukların çilesini çektiğini belirten Toprak, öğrencilerin içinde bulunduğu şartların eğitim açısından zor olduğunu ifade etti. Bu zorlukların kimseyi yıldırmaması gerektiğini dikkat çeken Toprak, "Aksine daha çok çalışarak bu zor günlerin atlatılacak. Sorumsuz insanların açgözlülüğünün cefasını ve cezasını tek amacı okumak olan yavrularımız çekiyor. Bu kabul edilemez. Bu işin gereği neyse yapacağız. Sorumlular cezasız kalmamalılar." dedi.

Meslek Liselerinde okumanın avantajlarına değinen Vali Toprak, Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği gibi bölümlerin sağlık alanında sürekli ihtiyaç duyulan iş kolları olduğunu belirterek, bunun dışında Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri gibi bölümlere de girebileceklerini söyledi.

Toprak, "Bunları gerçekleştirmek tamamen sizin elinizde... Evet, okul ortamı önemlidir, aile ortamı, ders çalışma ortamı önemlidir. Ama tüm bunları aşacak bir azim ve irade göstermek bunların hepsinden daha önemlidir. Bunu da yapacak olan sizlersiniz. Sizin çalışma iradeniz ve azminiz... Ben, hepinizin bu azim ve gayreti göstereceğinden eminim. Annemiz, babamız imkânları ölçüsünde bizim için her türlü fedakârlığı yapıyorlar. Devletimiz de aynı ölçüde her türlü imkânı sizlerin hizmetine sunuyor. Neticede bu imkânları kullanacak olan sizlersiniz. Yani sizin çabanız gayretiniz olmazsa; size sunulan olanakların da bir anlamı olmaz." diye konuştu.

Ergani'de yeni yapılacak Sağlık Meslek Lisesi'nin 2013 yılında hizmete girmesi planlandığını belirten Toprak, yeni Sağlık Meslek Lisesinin 2012 yılında temelinin atılacağı müjdesini verdi. Toprak, son sınıfta okuyanların zaman açısından yeni yapılacak okulda eğitim görme imkânlarının bulunmadığını ancak sonraki dönemde okuyacak öğrencilerin rahat bir eğitim ortamına kavuşacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber