Milletvekili maaşlarına neden kızıyoruz?

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Aralık 2011 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Y. Yılmaz

MİLLETVEKİLLERİNİN özlük haklarındaki düzenlemenin parasal boyutu hep olduğu gibi medyamızda ve halkımızda ciddi bir tepki ile karşılandı.

Doğrusunu isterseniz ben genel eğilim gibi düşünmüyorum.

Milletvekili, halkın TBMM'deki temsilcisidir. Ondan bütün mesaisini halk için çalışmaya ayırmasını bekleriz. Başka işler yapması yakışık da almaz, zaten başka işle meşgul olursa bizim için çalışamaz.

Ve onlar da çoluk çocuk sahibidir, kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebilmelilerdir ki çıkar çevrelerinin oyuncağı olmasınlar.

Ama bunu söyleyerek vatandaşı da ikna edemiyoruz. Halk, milletvekillerinin özlük haklarındaki her olumlu gelişmeyi sanki kendisine kazık atılıyormuş gibi algılıyor.

?Memura, emekliye yok, milletvekiline gelince para bol? demagojisi, popülist ellerde bu nedenle işe yarıyor.

Halkımız, karşısına çıkan milletvekiline şunu sormaya hiç gerek görmüyor: ?Ben seni seçtim Meclis'e gönderdim. Geçen dönem kaç konuşma yaptın? Kaç kanun teklifine katkı verdin? Denetim görevini yerine getirdin mi? Toplantılara katılıp her konuda fikrini açıklandın mı? Neden her konuda liderinin ağzına baktın, senin kendine ait bir fikrin yok mu??

Bunu sormuyor, bu sorulara alacağı yanıtlar nedeniyle sinirlenmiyor ama iş milletvekili maaşına zam konusuna gelince öfkeden köpürüyor!

Çünkü milletvekillerinin kendisi tarafından değil, parti genel başkanı tarafından seçildiğinin farkında.

E o zaman da ?böyle vekile, bu kadar para çok? diye düşünmesine de şaşırmamak gerekiyor!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber