26 Aralık 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2011 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

26 Aralık 2011 Pazartesi

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. (11.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Azerbaycan Sanayi ve Enerji Bakanlığı arasında Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı yapımına ilişkin Mutabakat Zaptı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda imzalanacak. İmza törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Azerbaycan Sanayi ve Enerji Bakanı Natıg Aliyev katılacak. (10.00)

Dışişleri Bakanlığı'ndaki 4. Büyükelçiler Konferansı'nda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AB Bakanı Egemen Bağış, İsviçre Konfederasyonu Başkanı ve Dışişleri Bakanı Micheline Calmy Rey ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, büyükelçilere hitap edecek. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da büyükelçilere akşam yemeği verecek.(09.30-11.30-16.30-17.45-19.30)

Aralarında Ahmet Şık ve Nedim Şener'in de bulunduğu 10 kişinin yargılandığı Oda TV davasının ikinci duruşması İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.30)

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada sanıkların yargılanmasına devam edilecek. (10.00)

Van'da depremin ardından eğitime ara veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi, ders başı yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Yapı Denetim Kuruluşları Ankara Şubesi'nce TOBB Sosyal Tesisleri'nde düzenlenecek Yapı Denetimi Deprem ve Statik Sempozyumu'na katılacak. (10.00)

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Gaziantep'te, Zirve Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Kıbrıs Müzakerelerinin Dünü, Bugünü ve Yarını' konulu konferansa katılacak. (11.00)

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkanlığı'nda toplanacak. (13.00)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Çankaya Üniversitesi'nde Ahıska Türkü öğrencilerle bir araya gelecek. (18.00)

Hayat Kimya, kâğıt sektörüne yönelik yeni yatırım ve hedeflerini İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak. (12.30)

Küba Büyükelçisi Jorge Queseda Concepcion, Bursa'daki Küba Günleri kapsamında basın toplantısı düzenleyecek. (15.00)

Hayırsever işadamı Nazım Lizör tarafından Gürsu ilçesine yaptırılan Ali-Firdevs Lizör İlköğretim Okulu'nun açılışı yapılacak. (12.00)

TÜDEF hayvan yeminde kullanılmasına izin verilen 13 çeşit GDO'lu mısıra karşı çıkıyor. Bu amaçla basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)

"KCK'yı 500 avukatla izleyen Kürt muhalefeti, JİTEM davasını sahipsiz bıraktı" (Özel)

Kürt aydın ve siyasetçi Orhan Miroğlu, Ergenekon soruşturmasında Kürt muhalefetinin önemli bir dinamik olduğunu, ancak siyasi sebepler yüzünden bu süreçten uzak durduğunu söyledi. BDP'nin veya diğer sivil toplum kuruluşlarının konu üzerine cesaretle gidemediklerine işaret eden Miroğlu, aynı çevrelerin KCK davasında ise 400-500 avukatla savunma yapmak istemesindeki çelişkiye dikkat çekti. Miroğlu, "Tüm bunlar normal. Ama normal olmayan şey şudur ki; 20 kişinin öldürüldüğü JİTEM davası sahipsiz bir biçimde sürüyor." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Azerbaycan ve Ermenistan'ın Yukarı Karabağ sorununu kısa sürede çözülebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber