10 okulun kantini soyan hırsızlar yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Aralık 2011 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA'da 10 okulun kantininden madeni para, çikolata ve şeker çaldığı iddiası üzerine gözaltına alınan 20 yaşındaki S.P.'nin çoğunluğu hırsızlık olmak üzere 45 sabıka kaydı olduğu ve ilk hırsızlığına 13 yaşında başladığı, 24 yaşındaki S.G.'nin ise hırsızlıktn 12 sabıka kaydı bulunduğu ortaya çıktı. 2 şüpheli yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü'na bağlı eki...pler dün saat 02.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Havzan Mahallesi Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu civarında devriye halinde iken, şüphe üzerine 3 kişiyi durdurmak istedi. Polisin 'Dur' ihtarı üzerine bir kiş kaçarken polis diğer 2 kişiyi kısa sürede yakaladı. Yapılan kimlik kontrolünde S.G. ve S.P.'nin hırsızlıktan kaydı bulunması sonucu polis, üst araması yaptı. Yapılan aramada şüphelilerin üzerinde çok sayıda madeni para, çikolata ve şeker çıktı. Polis, bunun üzerine 2 kişiyi gözaltına alındı.

S.P. ve S.G.'nin yapılan sorgulamalarında üstlerinden çıkan para ve gıda maddelerinin Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu'nun kantininden çaldıkları yine farklı zamanlarda 10 ayrı okulun kantinine girip, para, çikolata ve şeker çaldıkları saptandı. Ayrıca S.P.'nin çoğunluğu hırsızlık olmak üzere kamu malına zarar verme ve uyuşturucu kullanmaktan 45 sabıka kaydının bulunduğu, 5 yaşında annesinin ölmesinin ardından babası tarafından yetiştirme yurduna verildiği ve ilk hırsızlığına ise 13 yaşında başladığı ortaya çıktı. Diğer şüpheli S.G.'nin ise hısızlıktan 12 sabıka kaydının bulunduğu belirtildi. Polis kaçan diğer şüphelinin yakalanmasını sürdürürken, 2 kişi yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber