Bursa'da rüşvet operasyonu sanıkları serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2011 17:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa'da merkez Osmangazi ve Yıldırım ilçesi Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne yönelik düzenlenen ''rüşvet'' operasyonunda tutuklanan 7 kişi, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa'da rüşvet alıp verdikleri iddiasıyla 15 Aralık'ta nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Osmangazi Tapu ve Kadastro Müdürü Mustafa K. (50), memur Yılmaz E. (54), Yıldırım Tapu ve Kadastro Müdür Yardımcısı Nebi K. (41), çaycı Hüseyin C. (46), hizmetli Emrullah A. (48), emlakçılar Ali M. (34) ve Reşat A. (56), avukatları tarafından bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aynı olayda, 5 şüpheli hakkındaki adli kontrol kararı da kaldırıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Osmangazi Tapu Müdürlüğünde yaklaşık 6 ay süren teknik takip başlatmış, eş zamanlı yapılan operasyonda Osmangazi Tapu Kadastro Müdürü Mustafa K, Yıldırım Tapu Kadastro Müdür Yardımcısı Nebi K. ile birlikte aralarında memur, emlakçı, hizmetli ve çaycının da bulunduğu toplam 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber