Tam gün sonrasında, üniversite hastanelerindeki ameliyat sayısı arttı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Aralık 2011 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sadece 440 hekim ayrıldı

Tüm Gün Yasası'nın bazı hekimlerin iddia ettiği gibi sağlık sistemini olumsuz yönde etkilemediği ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası'ndan bu yana istifa eden ve emekli olan doktor sayısının sadece 440 olduğunu söyledi.

Akdağ, "Yasadan sonra Sağlık Bakanlığı'nda 31 bin 484 uzman hekimden 422'si emekli olarak ya da istifa ederek görevinden ayrıldı. Üniversitelerde ise 12 bin 764 öğretim üyesinden yalnız 18'i istifa etti, 53'ü ise yaş haddinden emekli oldu"dedi

'Tam gün'de boşuna fırtına koparılmışANKARA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın soru önergesini yanıtladı. Akdağ, hekimlerin tüm zamanlarını kendi kurumlarındaki sağlık, eğitim ve araştırma hizmetlerine ayırmalarını esas kabul ettiklerini ifade etti. Bakan Akdağ, daha önce hastaların hekime ulaşmak için muayenehaneye veya özel hastaneye gidip sonra kamuya ait hastanede aynı hekime ulaşabildiğini belirtti. Akdağ, "Tıp Fakültesi hastanelerinde asistanlar öncelikle hocanın muayenehanesinden gelen hastaların işlemlerini takip etmek durumunda kalıyordu. Şimdi ise hastanelere başvuran hastaların sadece tıbbi öncelik durumuna göre takiplerinin yapıldığı bir sistem oluşturmayı amaçladık" dedi.

765 HEKİM EĞİTİMİ TERCİH ETTİ

'Tam Gün Yasası'nın uygulamaya girdiği tarihten bu yana Sağlık Bakanlığı'nda 31 bin 484 uzman hekimden 422'sinin emekli olduğunu veya istifa ederek görevlerinden ayrıldığını ifade eden Bakan Akdağ, "Üniversitelerde ise 12 bin 784 öğretim üyesinden 765'i sadece eğitim hizmetlerinde kalmayı tercih etti. 18 kişinin istifa etti. 53 hekimimiz ise yaş haddinden emekli oldu" şeklinde konuştu. "Tam Gün Yasası' çıkmadan önce Tıp Fakültesi'ndeki öğretim üyelerinin kayıtlı muayenehane sayısının 630 olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, 650 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) sonrası üniversite-lerde öğretim görevlisi olup da muayenehane açmak isteyen 94 hekimin başvuruda bulunduğunu kaydetti.

AMELİYATLARDA AZALMA YOK

KHK sonrası üniversite hastanelerinde yapılan ameliyatların düştüğünün iddia edildiğini belirten Akdağ, 'Ameliyatlar zorluk dereceleri dikkate alınarak zor ve karışık olanlardan başlamak üzere A, B, C, D ve E olmak üzere beş gruba ayrılmaktadırlar. Bunlardan nispeten daha zor ve karışık olan A, B, C grubu ameliyat sayılarını dikkate aldığımızda; Temmuz ayı ameliyat sayısı 44 bin 296, Ağustos ayı ameliyat sayısı 45 bin 977, Eylül ayı ameliyat sayısı 48 bin 619, Ekim ayı ameliyat sayısı 49 bin 937'dir. Ameliyatların azalmadığını bilakis arttığını görüyoruz' dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber