Uludere Kaymakamı'na saldırı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2011 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bombardımanda ölen 35 kişi için taziye ziyaretinde bulunmak üzere Gülyazı köyüne giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz ziyaret sırasında bir grubun taşlı ve yumruklu saldırısına uğradı.

Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybedenler için Gülyazı köyündeki taziye çadırını ziyaret eden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, bir grup tarafından darp edildi.

Kaymakam Yavuz, beraberinde birkaç kişi ile birlikte Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişinin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunmak için Gülyazı köyüne geldi.

Bu sırada kurulan taziye çadırına giren Yavuz, içeride bulunan bir grubun saldırısına uğradı. Çadırdaki diğer vatandaşların müdahalesiyle dışarı çıkarılan Yavuz, dışarıda bulunan başka bir grup tarafından da darp edildi.

KAYMAKAMI BİR KİLOMETRE KOVALADILAR

Olaya müdahale eden vatandaşların önlemiyle kurtarılan Kaymakam Yavuz, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki petrol istasyonuna götürüldü. Toplanan kalabalığın istasyonuna girme girişimine bazı vatandaşlar izin vermezken, olay yerine gelen BDP Grup Başkan vekili Hasip Kaplan, grubun sakinleşmesi için anonslar yaptı.

Çevre köylerin ileri gelenlerinin de çabası sonucu kalabalık petrol istasyondan ayrılırken, Kaymakam Naif Yavuz olay yerine gelen bir ambulansla alınarak bölgeden uzaklaştırıldı. Yavuz'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan köydeki taziye çadırını ziyaret eden BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

HENDEĞE YUVARLANDI

Korumaları ve diğer köylüler Kaymakam Naif Yavuz'u saldırganların elinden kurtarıp uzaklaştırmak istedi. Koşarak uzaklaştırılmaya çalışılan Kaymakam Yavuz'a saldırganlar taş atmayı sürdürdü. Bu sırada kaçmaya çalışan Kaymakam Yavuz, 4- 5 metrelik hendeğe yuvarlandı.

Yere düştüğü halde saldırı devam ederken, Kaymakam Naif Yavuz'u korumaları ve köylüler kaldırdı ve koruma altına aldı. Saldırganların önüne diğer köylüler set oluştururken, Kaymakam Yavuz yakındaki akaryakıt istasyonuna sokulup güvenliği sağlandı. Kaymakam Yavuz, yaklaşık yarım saat burada tutulurken, köylüler de akaryakıt istasyonunun önünde bekleyip saldırganları yaklaştırmadı.

ASKER HASTANESİ'NDE TEDAVİYE ALINDI

Olay yerine gelen BDP Grup Başkanvekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, saldırmak için Kaymakam Yavuz'un akaryakıt istasyonundan çıkmasını bekleyen grubu uzaklaştırdı. Saldırganların gitmesinden sonra Kaymakam Naif Yavuz da yoğun güvenlik önlemi alınarak, akaryakıt istasyonundan çıkarılıp ambulansla Uludere'ye götürüldü.

Saldırıda aldığı darbelerle yaralandığı belirtilen Kaymakam Naif Yavuz, daha sonra Şırnak Asker Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Olaylar üzerine güvenlik güçleri Gülyazı Köyü'ne girişi yasakladı ve köye giden tüm yollarda geniş önlem aldı.

BAKANLAR ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gülyazı Köyü'nde darp edilen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u hastanede ziyaret etti.

Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin aileleriyle Gülyazı Köyü'nde bir araya gelerek taziyelerini ileten Beşir Atalay, Mehdi Eker ve Cevdet Yılmaz, daha sonra helikopterle Şırnak'a geldi.

Şırnak Asker Hastanesi'ne geçen bakanlar, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dilemek için gittiği Gülyazı köyündeki taziye çadırında bir grup tarafından darp edilen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u ziyaret etti. Acil serviste tedavisi yapılan Yavuz'un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bakanların hastanedeki ziyaretine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Ak Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Oya Eronat, Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Şırnak Valisi Vahdettin Özkan da eşlik etti.

BAKANLAR TAZİYE EVİNDE

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya gelerek taziyelerini iletti.

Helikopterle Uludere'ye bağlı Gülyazı köyüne gelen bakanlar, olayda hayatını kaybeden Encü ailesinin yakınlarından Alihan Özhan'ın evine geldi. Olayda yakınlarını kaybedenlerin aileleriyle tek tek görüşerek taziyelerini bildiren bakanlar, ailelere başsağlığı diledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını belirterek, ?Gereğinin yapılacağından hiç kimsenin tereddütü olmasın? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber