Devrimci Karargah soruşturmasında yeni iddianame

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devrimci Karargah terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir iddianame daha hazırlandı. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da yargılandığı Devrimci Karargah ana davasıyla birleştirilmesi istenen iddianamede bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk'un avukatı da şüpheli olarak yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Tandoğan tarafından hazırlanan 12 sayfalık iddianamede 2'si tutuklu 3 şüpheli bulunuyor. Tutuklu şüpheli Okan Duman'ın örgütün yurtdışında bulunan üst düzey yöneticileri ile irtibatının olduğu ifade edildi. İddianamede, tutuklu şüpheli Coşkun Kıyamçiçek ile tutuksuz şüpheli avukat Özcan Kılıç'ın da Okan Duman ile irtibatının olduğu kaydedildi.

Duman'ın Devrimci Karargah terör örgütü içerisinde faaliyetlerde bulunan ?Ali Haydar? kod adlı Bayram Akdoğdu ile birlikte ?Faruk? kod adlı Şemdin Şimşir'in talimatıyla Kuzey Irak'ta bulunan Erbil şehrine gitmeye hazırlandıkları anlatıldı.

Okan Duman'ın, 30 Temmuz 2011 günü MÜSİAD'ın yanındaki patlamayı örgüt talimatları doğrultusunda yaptığı öne sürülen iddianamede, Duman'ın evinde 200 gram plastik patlayıcı bulunduğu ifade edildi.

Duman'ın elektronik posta aracılığıyla konuştuğu kişileri terör örgütüne katmaya çalıştığı belirtilen iddianamede, ?Devrimci Halkın Birliği? isimli derginin sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü olan Duman'ın terör örgütü adına her türlü eylemi gerçekleştirdiği, aynı zamanda da yönetici konumunda olduğu vurgulandı.

Bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk'un da avukatlığını yapan avukat Özcan Kılıç'ın Avrupa'da bulunan örgütün üst düzey yöneticisi Şemdin Şimşir'in verdiği talimatlarla Okan Duman ile irtibata geçtiği belirtildi. Kılıç'ın aynı zamanda Şimşir'in avukatlığını da yaptığı ifade edilen iddianamede, ?Şüpheli Özcan Kılıç'ın Şemdin Şimşir ile müvekkil-avukat ilişkisinden farklı olarak üstü kapalı ve şifreli konuştukları, bu görüşmelerin müvekkil-avukat ilişkisinden ziyade örgüt yöneticisi-örgüt mensubu ilişkisi şenlinde olduğu, Özcan Kılıç'ın telefonda görüşmek istemediği, gerekirse bir günlüğüne Şemdin Şimşir ile görüşmek için yurt dışına çıkmayı göze aldığı? ileri sürüldü.

İddianamede, Okan Duman'ın ?terör örgütü yöneticisi olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak, mala zarar vermek, patlayıcı madde bulundurmak, iftira, başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak? suçlarından 37,5 yıldan 105 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Şüpheliler Özcan Kılıç ve Coşkun Kıyamçiçek'in ise ?terör örgütüne üye olmak? suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianame, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da sanıkları arasında olduğu Devrimci Karargah ana davasıyla birleştirme talepli olarak hazırlandığı için İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber