'Yarısı bana, yarısı sana' diyerek vergi borçlarını silen şef, 5 milyon lira vurdu

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 03 Ocak 2012 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul'daki Kocasinan Vergi Dairesi'nin muhasebe şefi olan Çiğdem Göçmen, vergi borçlarını usulsüz yollardan sildi. Uyanık kadın ve yardımcıları bu sayede 5 milyon TL gelir elde etti...

Türkiye böyle vurgun görmedi. Filmlere taş çıkartan olayın merkez üssü ise İstanbul Kocasinan Vergi Dairesi'ydi. Kimliğini gizli tutan bir işadamı, 2004 yılında Kocasinan Vergi Dairesi'nde rüşvet karşılığında vergi borcunu sildirdiğini ihbar etti. Söz konusu işadamı, "Kocasinan Vergi Dairesi Muhasebe Şefi Çiğdem Göçmen bana yardımcı oldu. Göçmen, 400 bin liralık vergi borcumu, 200 bin lira rüşvet karşılığında sildi" dedi. Yapılan incelemede Göçmen'in 180 işyerinin vergi borçlarını, toplam 5 milyon TL rüşvet karşılığında sildiği tespit edildi. Bunun üzerine İstanbul Mali Şube ekipleri, düğmeye bastı. Ekipler, Göçmen'le birlikte biri veznedar toplam 6 kişiyi gözaltına aldı.

EMANET HESAP'TAKİ SIR!

Göçmen suçunu itiraf ederken çetenin vurgun yöntemi ise polisi bile şaşırttı. Buna göre vergi borçlarının silinmesi için kağıt üzerinde de olsa bir kaynak gerekiyor. O kaynak gün içinde binlerce liranın aktığı "Emanet Hesap"tan sağlanıyor. "Emanet Hesap"a akan paralar, ehliyet ve pasaport harçlarından geliyor. Toplanan tüm para ilgili vergi dairesinin banka hesabına havale ediliyor. "Teslimat Müzekkeresi" de o vergi dairesinin muhasebe şefliğine veriliyor.

ŞÜPHE GENİŞLEDİ...

Vurgun da burada başlıyor. İddiaya göre zanlılar "Emanet Hesap"taki isimsiz parayı Maliye Bakanlığı'nın hesaplarına iki şekilde gönderiyor. Birincisi harç parası, ikincisi ise ödenmiş vergi borçları olarak. Gönderme işleminde ise sahte banka ekstre bilgileri kullanılıyor. İşte bu ayrıntı üzerinde duran ekipler, Kocasinan Vergi Dairesi'ndeki incelemede, emanet hesaplardaki paraların Maliye Bakanlığı'na geç gönderildiğini belirledi. Türk Vergi Sistemi'ndeki "Kara Delik" olarak adlandırılan bu hukuki boşluğun ortaya çıkmasının ardından tüm vergi daireleri incelemeye alındı. Vergi dairelerinin "Emanet Hesap"ındaki pasaport ve ehliyet harçlarıyla ilgili yapılan bütün işlemler şüpheli sınıfına girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber