Çiçek: Anayasa Komisyonu 2012'ye hızlı bir başlangıç yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun 2012'ye hızlı bir başlangıç yaptığını belirtti. Çiçek, "Görüştüğümüz kuruluşlar, Türkiye'nin her yerinde toplantılar yapacaklar. Biz de bu toplantılara katılacağız." dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çiçek, "2012'nin ilk basın toplantısını yapmış oluyoruz. Yeni yılın tüm insanlara barış, huzur ve esenlikler getirmesini diliyorum." diyerek konuşmasına başladı. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun bir toplantı gerçekleştirdiğini söyleyen Çiçek, toplantıda 17 kuruluşa gerçekleştirdikleri ziyaret sonrasında bir değerlendirme yapıldığını ifade etti. Bu kuruluşların toplumun çok önemli bir kısmı ile irtibatının olduğunu söyleyen Çiçek, ziyaretlerin amacının, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek ve kurumların katkılarını istemek olduğunu söyledi. Çiçek "2012'ye hızlı bir başlangıç yaptık. Görüştüğümüz kuruluşlar, Türkiye'nin her yerinde toplantılar yapacaklar. Biz de bu toplantılara katılacağız." diye belirtti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çalışmalar çerçevesinde şu ana kadar 37 üniversite görüşlerini bildirdi, toplam 563 sayfa da görüşleri var. 35 dernekten 820 sayfalık görüş geldi. 29 vakıftan da 739 sayfalık görüş elimize ulaştı. Siyasi parti grupları ile de görüştük. Gelen görüşleri 23 başlık altında değerlendiriyoruz. 2012 yılının hepimiz için yeni bir anayasa yılı olmasını temenni ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber