Bakan Çelik, müşavirlerini Güneydoğu bölgesinde inceleme yapmaları için görevlendirdi

Haber Giriş : 27 Ağustos 2003 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Çelik, müşavirlerini Güneydoğu bölgesinde inceleme yapmaları için görevlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık müşavirlerinin tamamını 3 ay süreyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde incelemeler yapmak üzere görevlendirdi. Uygulamanın müşavirleri emekliliğe zorlama amaçlı olduğu iddia edildi.
Bakan Çelik'in ?oluruyla? uygulamaya konulan görevlendirme yazısında müşavirlerlerle bakanlık müşavirliğinde görevli daire başkanlarının görevlendirilmeleri kararlaştırıldı. Bakan Çelik'in 22 Ağustos tarihi itibariyle imzaladığı karara, söz konusu kişilerin 3 ay süreyle Ankara dışına gönderilmesini öngörüyor.
Çelik, müşavirlere Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yollarını göstererek, bu illerdeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ve Pansiyonlu İlköğretim Okullarının (PİO) genel durumlarını tüm detayıyla ele almaları talimatını verdi. Müşavir ve görevli daire başkanlarının YİBO ve PİO'ların il içinde dengeli dağılıp dağılmadığından, velilerin buralara ilişkin beklentilerine kadar toplam 42 başlık altında kurumları incelemesi emredilen görevlendirme yazısı şöyle:
?Ülkemizin eğitim ve öğretiminde önemli bir yeri olan YİBO ve PİO'ların genel durumlarını bir bütün olarak incelemek ve belirlenen hedeflere ulaşılması için atılması gereken tedbirler ve öneriler ile ayrıca ildeki toplum kalite yönetimi uygulamalarını bir rapor halinde Bakanlığa sunmak üzere adı soyadı ve görev yerleri belirtilen Bakanlık Müşavirleri ile Bakanlık Müşavirliğinde görevli daire başkanlarının 1 Eylül 2003 tarihi itibariyle 3 ay süre ile bu illerde görevlendirilmeleri yolluk ve yevmiyelerinin 210 Yurtiçi Görev Yolluğu harcama kaleminden tahakkuk ettirilmesi seyahatlerini mutat vasıta ile yapmalarını olurlarınıza arz ederim.?
Milli Eğitim Bakanlığı'nda müşavirlik kadrosunu genelde eski genel müdürler ve müsteşar yardımcıları oluşturuyor. Bakan Çelik göreve başlamasının ardından DSP dönemindeki üst düzey bürokratları birer birer görevlerinden almış ve ?pasif görev? olarak adlandırılan müşavirliğe almıştı, son uygulama ise emekliliği gelen söz konusu kişileri ?yıldırma? amaçlı olduğu kaydediliyor. Çelik'in, görevi kabul etmeyen müşavirlerin emekliliklerini istiyerek kadroları boşatmasını planladığı iddia ediliyor.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber