Doğubeyazıt'ta polise hain pusu

Haber Giriş : 14 Mayıs 2005 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde devriye gezmek için karakoldan ayrılan polis otosuna yapılan bombalı ve silahlı saldırı sonucunda 3 polis çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralı polisler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Büyük Ağrı Caddesi üzerindeki İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait ek hizmet binası önündeki saldırı alınan bilgiye göre dün akşam 22 sıralarında gerçekleşti. Göreve gitmek üzere binadan ayrılan polislerin bindiği sivil ekip aracına, ek hizmet binasının hemen karşısında bulunan tek katlı binadan el bombası atıldı ve arkasından otomatik silahla ateş açıldı.

Saldırıda çeşitli yerlerinden yaralanan polis memurları Bünyamin Akgül, Çetin Çelebi ve Bülent Karagülle iki ayrı ambulansla Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Tedavileri devam eden polislerin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Hastaneye gelerek polislere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Van İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, "Öğrendiklerimize göre olay, ek bir hizmet binasından çıkarak göreve gitmek için otoya binen arkadaşlarımız araç içerisinde iken hizmet binasının karşısında bulunan tek katlı ve işyeri olarak kullanılan binanın üzerinde ateş edilmiş. El bombası atılmış biri patlamış biri ise patlamamış. Tahmin ediyorum arkadaşlarımızdaki ufak tefek sıyrıklar şarapnel parçaları yaralarına benziyor." diye konuştu. Yaralı polislerin tedavilerinin devam ettiğini belirten Kurt, olayla ilgili incelemelerin de sürdüğünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber