'6,5 milyon kişi okuma yazma bilmiyor'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2005 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kavak, ülkede 6,5 milyon okuma yazma bilmeyen kişi bulunduğunu, bunların 5 milyonunun kadın olduğunu söyledi.

"Türk Eğitim Sisteminde Öğretmen Yetiştirme, Sorunlar ve Yeni Yönelimler" konulu panelde konuşan Prof. Dr. Kavak, ülkedeki her 6 yetişkinden birinin okuma yazma bilmediğini belirtti.

İlköğretim çağında şu anda 1 milyon çocuğun okula gitmediğini belirten Prof. Dr. Kavak, "Ülkemizdeki ortalama eğitim süresi 6.2 yıldır. Avrupa Birliği ülkelerinde bu rakam 8.5, Amerika'da 11 yıl. Şu anda ilköğretim çağında 10.5 milyon, ortaöğretimde 4 milyon, yüksek öğretimde 5.5 milyon çocuğumuz var. Bu demektir ki önümüzdeki 10-15 yıl içinde eğitim kuşağı nüfusumuz, belirli bir istikrar yakalayacaktır" diye konuştu.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da Türk eğitim sisteminde öğretmenlerin önemli rolü olduğunu ifade ederek, "Şu anda öğrenciler öğretmenlerden daha çok şey biliyor. Bu tarihte ilk defa oluyor. Bilgi artık aktarılan bir şey olmaktan çıkmıştır. Okullar artık işlevselliğini kaybediyor. Bilginin her gün üretildiği ve değiştiği bir dünyada yaşıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber