6 Ocak 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 06 Ocak 2012 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Düzce programı kapsamında saat 10.45'te Valiliği ziyaret edecek, saat 11.35'te Düzce Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek, saat 12.08'de Cedidiye Camii'nde cuma namazını kılacak, saat 13.30'da Ensar Kongre Sarayı'nda plaket takdim töreni ve öğle yemeğine katılacak. Saat 15.00'da Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret edecek olan Gül, saat 15.45'te Garnizon Komutanlığı'nı, saat 16.30'da Düzce Cam A.Ş.'yi ve ardından Erciyas Çelik Bolu Fabrikası'nı ziyaret edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 14.00'da Dolmabahçe Sarayı'nda Meclis Divanı toplantısına katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde saat 18.30'da, Japonya Dışişleri Bakanı Koıchıro Genba'yı kabul edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, saat 10.00'da milletvekillerinin emekli aylıklarını da düzenleyen ve Cumhurbaşkanınca bir kez daha görüşülmek üzere Meclis'e bir maddesi iade edilen kanunu görüşecek.

- CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan Yardımcıları, Bakan ve Bakan Yardımcılarının programları

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'da saat 15.00'te Esenler Gençlik Merkezi ve Bilgi Evleri'nin açılış törenine, saat 16.00'da Esenler Spor Kompleksi'nde düzenlenen 2. Mücadele Sporları Festivali'ne katılacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 10.00'da Japonya Dışişleri Bakanı Koichiro Gemba ile bakanlıkta bir araya gelecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kocaeli'de saat 09.00'da TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ni, saat 11.30'da Kocaeli Valiliği'ni ziyaret edecek. Saat 13.30'da Emex Otel'de düzenlenecek Kocaeli İl Koordinasyon Toplantısı'na katılacak olan Yıldız, saat 15.00'da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni, saat 15.30'da AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Saat 16.00'da Emex Otel'deki Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Koordinasyon Toplantısı'na katılacak olan Bakan Yıldız, saat 20.00'da Kocaeli

Sanayi Odası'nın Fuariçi'nde verdiği yemeğe katılacak.

Siyasi partilerin programları

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, saat 11.00'da parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer, saat 10.45'te TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, saat 11.30'da parti genel merkezinde DSP Genel Başkanı Masum Türker'i, saat 15.00'da parti genel merkezinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek.

- CHP'liler, olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı için saat 10.00'da Ramada Otel'de basın toplantısı yapacak.

- Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, saat 09.30'da Rixos Otel'de Hukuk Mahkemeleri Kanunu tanıtım seminerinin açılış konuşmasını yapacak.

- Avukatlar Demokratik İnisiyatifi'nce "Avukat Yasalarını Konuşuyor" konulu program saat 14.00'da Rixos Otel'de gerçekleştirilecek.

- Suudi Prens Abdülaziz Bin Talal Bin Abdülaziz El Suud, saat 14.00'da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret edecek.

- Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, saat 10.30'da TTB Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapacak.

- Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, saat 10.00'da sendika genel meclis toplantısının açılış konuşmasını yapacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 11.30'da Fatih'te yeniden hizmete alınan Altı Boğaça Mescidi'ndeki törene, saat 13.30'da Haliç Kongre Merkezi'nde Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'in katılımıyla eyalet şirketleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri arasında işbirliği Protokolü imza törenine katılacak.

- "Uludere'nin Acısını Paylaşıyorum" heyeti, saat 13.00'de Cezayir Restorant Büyük Salon'da Uludere'ye yaptıkları ziyarete ilişkin gözlemlerini paylaşmak üzere basın toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, Merkez Mahallesi Eyüp Yolu Caddesi Park Han No: 14'te saat 14.00'te yeni yayınlanan ekmek tebliği, ekmek gramajları ve ekmek fiyatları hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

- İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu tarafından başlatılan "Tecrit Öldürüyor F Tipi Hapishaneler Kapatılsın" kampanyası kapsamında cezaevleri ile ilgili film ve belgesel gösterimlerinin ilki olan "F" belgeseli, saat 18.00'de İHD İstanbul Şubesi Toplantı Salonu'nda gösterilecek.

- Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), saat 17.30'da Taksim Hill Otel'de, "İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü" töreni düzenleyecek. Törende tutuklu gazeteci Ahmet Şık'a tüm tutuklu gazeteciler adına ödül verilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

-----------------------------

- Hazine, sabit kuponlu devlet tahvili ihalesi yapacak.

- Merkez Bankası, saat 14.30'da Beklenti Anketi sonuçlarını yayınlayacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, saat 10.00'da Dolmabahçe'de spor müdürleriyle bir araya gelecek.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Samsunspor maçının hazırlıklarını saat 10.30'da basına ve taraftara kapalı antrenmanla tamamlayacak ve öğleden sonra özel bir uçakla Samsun'a hareket edecek.

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında evinde Gaziantepspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını, saat 17.00'de yapacağı basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş, Ankaragücü maçının hazırlıklarını saat 11.00'de basına kapalı olarak yapacağı antrenmanla sürdürecek.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Düzce'yi ziyaret edecek. Gül, valilik, belediye başkanlığı, Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, garnizon komutanlığı, Düzce Cam AŞ'yi ve Erciyas Çelik Boru Fabrikası'nı ziyaret edecek. Cuma namazını Cedidiye Camii'nde kılacak olan Gül, Ensar Kongre Sarayı'ndaki plaket takdim töreni ve öğle yemeğine katılacak. (10.45-11.35-12.08-13.30-15.00-15.45-16.30-17.15)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda, Meclis Divanı toplantısına katılacak. (14.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde, Japonya Dışişleri Bakanı Koichiro Gemba'yı kabul edecek. (18.30)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Japonya Dışişleri Bakanı Koichiro Gemba ile Ankara'da bir araya gelecek. (10.00)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Ankara'da tüzük değişikliği konulu basın toplantısı yapacak. (11.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kocaeli'nde TÜBİTAK MAM'ı ziyaret edecek, koordinasyon kurulu toplantılarına katılacak. (09.00-20.00)

KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu TBMM'de ziyaret edecek. (10.45)

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ?Para Politikaları' konferansa konuşmacı olarak katılacak. (10.00)

Hz. İsa'nın doğumunun ve vaftiz edilişinin 2012. yıl dönümü, Fener Rum Patrikhanesi'nin İstanbul Balat'ta düzenleyeceği 'denizden haç çıkarma' töreni ile kutlanacak. (09.30)

Sarıkamış şehitlerini anma programları kapsamında 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu' karşılama töreni, kayak ve snowboard yarışları ile şehitler için mevlit okunacak. (10.00-19.00)

Muğla'da 11 Mayıs 2010'daki olayda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un ölümünden sorumlu tutulan polis memuru Gültekin Şahin'in yargılanmasına Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00 )

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden inşa ettirilen Altı Boğaça Mescidi'nin hizmete alım törenine katılacak. Topbaş, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbah Şerif'in katılımıyla Pencap şirketleriyle İstanbul Büyükşehir Belediye iştirak şirketleri arasında işbirliği protokolü imza törenine katılacak. (11.30/13.30)

Bursa'nın ilk vakıf üniversitesi olan Orhangazi Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, üniversitenin mütevelli heyetinin de katılacağı toplantıda kuruluş çalışmaları ve geleceğe yönelik projelerini açıklayacak. (10.00)

Nestle'nin Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaptığı kahvaltılık gevrek fabrikasının açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Nestle Türkiye İcra Kurulu Başkanı Dr. Hans-Ulrich Mayer birlikte yapacak. (14.00)

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde yayın yapan ulusal 5. Kanal, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili 'Atatürk: Hayat Stratejisi' isimli 45 dakikalık belgesel film yayınladı. Filmde Atatürk'ün Rus Ordusu'na hayranlık duyduğu iddia edilirken, Rus uzmanlar Mustafa Kemal'in dünya tarihindeki rolünü övdü.

SPOR

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Samsunspor'la karşılaşacak olan Galatasaray, Samsun'a gidecek.

Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı için THY'ye ait tarifeli uçakla Trabzon'dan hareketle İstanbul'a gidecek. (14.30)

İstanbul Ataşehir'de yapımı tamamlanan ve Fenerbahçe Ülker - Anadolu Efes basketbol maçıyla hizmete girecek Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'nın tanıtımı yapılacak. (14.00)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber