Üniversite amfisinde şişeden esrar álemi

Haber Giriş : 16 Mayıs 2005 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu fotoğraf, uyuşturucu belasının üniversitelerin içine kadar nasıl pervasızca sokulduğunun bir kanıtı. İki genç, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin bir amfisinde, arkadaşları dersteyken pet şişeden yaptıkları bir düzenekle esrar çekiyorlar. Adının İrem Okan olduğu tespit edilen genç kız, polisçe takibe alındı ve aynı zamanda satıcı olduğu belirlendi. İrem Okan şu anda tutuklu, erkek arkadaşı ise kayıp....

İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nin caddeye bakan en üst katındaki A1 Anfisi... Tarih, 20 Nisan 2005 Çarşamba, saat 14.50. Bir genç kız ve arkadaşı güpegündüz esrar içiyor. Her ikisi de üniversite öğrencisi.

Uyuşturucu belasının üniversite gençliğini nasıl pençesine aldığının korkunç bir belgesi olan bu fotoğraf, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube dedektiflerine e-mail'le gönderildi. Bir cep telefonu ile çekildiği anlaşılan fotoğrafta iki öğrenci pet şişeden yaptıkları ve ?nargile' denen bir düzeneğin içinden esrar çekiyordu.

Polis, fotoğraftaki genç kızın sanat tarihi bölümü öğrencisi olan İrem Okan olduğunu tespit etti. Diğer öğrenci ise edebiyat bölümü öğrencisi E.'di. E. bir elinde elma, diğer elinde çakmak kız arkadaşı İrem Okan'ın esrar çekmesine yardımcı oluyordu.

AYNI ZAMANDA SATICI

Anfi öylesine ?dumanaltı' olmuştu ki, çekilen fotoğraf bile puslu çıkmıştı. Fotoğrafın çekildiği saat 14.50 idi. Yani diğer öğrencilerin derste oldukları bir saatte İrem Okan ve ve E. üniversitenin caddeye bakan en üst katındaki A1 Anfisi'nde esrar álemi yapıyordu. Her iki öğrencinin sadece içici olmadıklarını aynı zamanda okulda uyuşturucu sattıklarını belirleyen polis, yapılan operasyonda alıcı kılığında yaklaştığı İrem Okan'dan 50 gram esrarı 240 YTL'ye almak üzere anlaştı. Polislerle birlikte Kasımpaşa'ya giden genç kız, esrar alışverişi yaptığı sırada A.Ş. ve E.C. isimli iki kişiyle birlikte gözaltına alındı. Henüz 20 yaşındaki İrem Okan'ın evlenip boşandığı ve 2 yıldır esrar bağımlısı olduğu ortaya çıktı.

POLİS TUTUKLADI

Gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen İrem Okan ve diğer iki satıcı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fotoğraftaki E. İsimli öğrenci ise kayıplara karıştı. Polis E'yi ararken, tutuklu üç sanık yakında mahkemeye çıkarılacak.

Şaşal veya kova yöntemi

ÖZELLİKLE cezaevlerinde bağımlıların esrar kullanmak için tercih ettiği ettiği yöntem ?şaşal' veya ?kova' olarak adlandırılıyor. Bu şekilde esrar içmek isteyenler, pet su şişelerini ilkel bir nargile şekline getiriyor. Böylece nargile içer gibi esrar dumanı ile dolu pet şişeden uyuşturucuyu alıyorlar. Bağımlılar bu yöntemle daha iyi kafa bulduklarını düşünüyorlar ve kalabalık ortamlar için ideal bir yöntem olduğunu savunuyorlar. Esrar, bazen çay gibi demlenir ya da kek gibi yiyeceklerin içine konulabilir. ?Elma şaşal' tabir edilen yöntemde ise bir elma veya ayva alınıp, içi oyuluyor. Daha sonra 3-4 yerinden zıvana delikleri açılıyor. Tüten duman, meyvenin yumuşak dokusuyla etkileşime girip ortaya aromalı esrar çıkıyor.

SANAL ORTAMDA ESRAR KULÜBÜ

Yapılan soruşturmada İrem Okan ve bazı üniversite arkadaşlarının gençler arasında popüler olan bir arkadaşlık sitesinin aktif üyesi olduğu anlaşıldı. ?Canabis, üflenti, kesh, vurgelsin, amphetamin, duman' rumuzlarını kullanan esrar bağımlısı üniversite gençlerinin kendi aralarında sanal kulüpler oluşturduğu belirlendi. Polis esrar bağımlısı bu gençlerin internet aracılığıyla haberleşerek esrar alemleri düzenledikleri ihtimali üzerinde duruyor.

Narkotik şubesi uzmanları gençlerin sık sık girdiği ve birbirlerini uyuşturucuya alıştırdıkları bu tip siteler konusunda aileleri bir kez daha uyarıyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber