12 Ocak 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Ocak 2012 Perşembe

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak. Baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından iki lider ortak basın açıklaması yapacak. (10.45-11.00-11.30-12.30)

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret edecek. (15.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran İslam Danışma Meclisi Başkanı Laricani ile Ankara Hilton Oteli'nde bir araya geliyor. (09.00)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İran İslam Danışma Meclisi Başkanı Laricani ile baş başa görüşecek. (11.45)

İran İslam Danışma Meclisi Başkanı Laricani, İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nde basın toplantısı düzenleyecek. (20.00)

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda Yargıtay üyeliğine seçilen 16 yeni üye, mazbatalarını alacak. HSYK'daki mazbata törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin de katılacak. (10.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçi temsilcilerini kabul edecek. (10.30)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hekimevi'nde sağlık muhabirleriyle bir araya gelecek. Akdağ, 2011 yılının değerlendirmesini yapacak. (09.30)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen 'yılın yıldızları ödül töreni'ne katılacak. (20.00)

Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASSAM) Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ve Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, yeni anayasa çalışmalarını tanıtmak için İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek. (09.30)

İkinci Ergenekon davasında sanıkların yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'da 3. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nın açılışına katılacak. (09.30)

"12 Eylül'de uğruna 11 yıl yattığım MHP'yi yanıbaşımızda görememek kahrediyor"

12 Eylül 1980 darbesinde 'MHP ve Ülkücü Kuruluşlar' davası nedeniyle yıllarca tutuklu kalan Osman Başer, "Gençliğim ve istikbalimi verdiğim, uğrunda 11 sene 11 gün tutuklu kaldığım siyasi örgütümün değerli yöneticilerini, yanıbaşımızda görememek bizi kahretmektedir." dedi.

Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Türk Dil Kurumu Başkanlığı görevinden ayrılışı nedeniyle veda toplantısı düzenleyecek. (11.00)

TBMM Türk-İtalyan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hakan Şükür, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante'ye nezaket ziyaretinde bulunacak. (10.45)

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 12 Eylül Mağduru Ülkücüleri Komisyonu Başkanı Remzi Çayır, beraberindeki bir heyetle birlikte, Ulucanlar Cezaevi'nde açıklamalarda bulunacak. (11.00)

CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Ankara Barosu tarafından Türkiye Barolar Birliği'nde düzenlenen ?Yargı Bağımsızlığı Açısından Yüksek Mahkemeler? konulu açık oturumda konuşacak. (16.00)

Moskova'nın Sokolniki parkında profesyonel mimarlar kardan şehir kurdu. Karlı şehirde buz banyosu olan otel bile var.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu New York zirvesi öncesinde Kıbrıs müzakere sürecinde gelinen son durumla ilgili meclise bilgilendirmede bulunacak.

Danimarka Büyükelçiliği, Güney Kıbrıs'taki Avrupa Birliği (AB) Evi'nde Danimarka'nın AB dönem başkanlığını devralması nedeniyle basın toplantısı düzenleyecek.

AVRASYA FEED

SPOR

Ziraat Türkiye Kupası 3. kademe maçları Çaykur Rizespor-Gaziantepspor ve Fenerbahçe-Konya Torku Şekerspor maçlarıyla tamamlanacak. (13.00/20.30)

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 2013 Tekerlekli Sandalye Erkekler Dünya Şampiyonası'na Adana'nın adaylığı konusunda basın toplantısı düzenleyecek.

Yeni spor yasası ve fair-play çerçevesinde Bursaspor'a destek amaçlı organizasyon düzenlenecek. Bursaspor Divan Kurulu, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile Bursa'daki maçlarda görev yapacak emniyet müdür yardımcıları, Bursaspor ve futbol ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir toplantı düzenlenecek.(19.00)

Eskişehirsor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber