PTT, 600 yeni ATM alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2012 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Posta Servisi PTT, 600 yeni ATM almak için üretici Wincor Nixdorf ile anlaşarak, otomatik vezne makineleri ağını genişletme çabasına girdi.

Wincor Nixdorf şirketi, yeni sistemlerle donatılmış makinelerin teslimatının Mart 2012'de başlayacağını bildirdi ve ağustos ayına kadar tüm ATM'lerin teslim edileceği ifade edildi.

Alman üretici firma, 2009 yılında 204 ATM'nin PTT'ye verildiğini, son komisyon toplantısında alınan karar sonucu gelecek olan bu 600 ATM ile birlikte, PTT ATM ağının yarısına yakını Wincor Nixdorf makinelerinden olacağını ifade etti.

Yeni ProCash2150 makineleri, herhangi bir banka müşterisini kendi hesaplarına erişim imkanına sahip kılacak ve para çekmek için izin verebilecek, ayrıca Türkiye'de ülke çapında ATM ağının bir parçası olacak. PTT bu yıl itibariyle üçüncü taraf kullanıcıların banka ve kredi kartları üzerinden paraya erişebilmek için bu ATM'leri açtı.

Ayrıca, ulusal banka hizmetleri için daha az pahalı bir alternatif olarak da para aktarmak için kullanılan 4.500'e yakın PTT şubeleri(acente dahil) sayesinde bankacılık hesap açılabiliyor. Bu şubelerin tamamı PTT bankacılık müşterileri tarafından kullanılacaktır.

Wincor Nixdorf, yeni birim ATM'leri banknotları yatırma ve madeni paralar dağıtmak için denetleme ve tarama gibi modülleri ile donatılmış olacağını bildirdi.

Posta fırsatları

Firmalar dünya çapında posta piyasalarının serbestleşmesi ile özellikle kendi BT altyapılarını ve süreçlerini modernize ve standardize etmek için fırsat kolladıkları ortada.

Postaneler önümüzdeki 2-3 yıl boyunca özel sektörle artan rekabette baş etmek için tüm BT ağlarını yükseltmek zorunda kalacaklar.

Yeni teknoloji ATM'lerin çok fonksiyonlu oldukları, postaneler içinde artan müşteri sadakati ve daha iyi hizmet anlamına gelebildikleri bildiriliyor.

Bir çok postane hala evrensel hizmet yükümlülükleri kurallarına sadık olmak zorundalar, bu süreçte bile akıllı iş süreçleri için posta idareleri fırsatları kollamakta.

Geçen yıl, Wincor Nixdorf Poste Italiane'nın modernizasyon ağını genişletmek için 1.100 yeni ATM ile destek sağladı.

Kaynak: Postandparcel / Wincor Nixdorf

http://www.lojipost.com/

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber