Fiyatlar sebzenin 'hal'inden habersiz

Haber Giriş : 12 Ocak 2012 19:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sel bahanesi pazarda fiyatları katladı, hal fiyatları ise yerinde sayıyor.

İlişkili fotoğrafları göster

- Son günlerde yaşanan sel felaketi nedeniyle pazarda sebze meyve fiyatları yüzde 30-40 oranında artarken hal fiyatlarının aynı kaldığı ortaya çıktı.

İstanbul Hal Müdürlüğü'nün 2 Ocak ile 11 Ocak fiyatları arasında fark bulunmazken, pazardaki fiyatlar ise zamlı.

Pazarcılar son günlerde yaşanan sel ve yoğun hava şartları nedeniyle kamyonların yolda kaldığını ve bunun da hal fiyatlarına yansıdığına dikkat çekiyor. Pazarcılara göre, havanın çok soğuk olması da ürünlerin yetişmesinin önünde bir engel. Pazarcılar talebin durgun olduğunu ve böyle giderse fiyatların daha da artabileceğini belirtiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü'nün fiyat listesi pazarcıları doğrulamıyor. Örneğin 2 Ocak'ta mandalinanın kilosu ortalama 1,5 lira, 11 Ocak'ta da 1,5 lira iken iş pazara gelince durum değişiyor. Pazarda mandalina fiyatı 4'e çıkıyor. Bakla 4,5; pazar fiyatı ise 10 lira. Ayşe fasulyenin fiyatı ise halde son bir haftada 3,5 iken, pazarda 8 lirayı buluyor. 3,5 liraya alınan bir kilo domates pazarda 5 liraya çıkıyor.

İSMEYDER: FİYATLAR ARTMADI

CNBC-e'ye konuşan İstanbul Yaş Meyve?Sebze ve Bostan Komisyoncuları Derneği (İSMEYDER) Başkan Yardımcısı Muhittin Baran, kendilerinin yanlış anlaşıldığını, fiyatların artmadığını söyledi. Baran, yeşil diye adlandırılan bazı kalemlerin sezon öncesinde fiyatlarının arttığını, sel nedeniyle fiyat artışının yaşanmadığına dikkat çekti.. Baran, stok yapma fırsatları bulunmadığı için fiyat artışının söz konusu olamayacağını kaydetti.

Burcu ARTIK

CNBC-e

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber