BTK Başkanı Acarer: 2 ayda 150 binden fazla vatandaş güvenli internete geçti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2012 20:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, güvenli internete olan talebin her geçen arttığını belirterek ?22 Kasım'dan bu yana 150 binin üzerinden internet abonesi 2 ayda 9 yılın altı katı olarak güvenli internet programına geçti.? dedi.

YÖNETDER tarafından düzenlenen ''Güvenli internet ve Güvenli İnternetin Dünyadaki Uygulamaları'' konulu seminerde katılan Acarer burada yaptığı konuşmada yapılan düzenlemelerle, internet abonelerinin güvenli internet hakkına sahiptir olmaya başladıklarını kaydetti. Acarer, 9 yılda filtre takanların sayısının 23 binden az olduğunu söyledi. Gelinen noktada, Avrupa'dan daha hassas bir noktaya ulaşıldığının altını çizen Acarer, "Bizim 5'te birimiz bu uygulamanın bir hak olduğunu savunuyor. Güvenli interneti, isteyen abone kullanabilir istenmeyen kullanmaz. Bizim kimseye uyguladığımız bir zorunluluk yoktur.? ifadelerini kullandı.

Bu konuda sansür olduğu yönünde ciddi eleştiriler yapıldığını hatırlatan Acarer, sansürün genel bir yasağı ifade ettiğinin altını çizdi. Güvenli internetle yapılanın bu olmadığını dile getiren Acarer,? Güvenli internet başvurunuzda size ?isteyen' şeklinde bir tercih ortaya koyuluyor. Diyelim ki, güvenli interneti seçtiniz. Burası da tam anlamıyla sizin istediğiniz biçimde şekilleniyor. Aile güvenliği, çocuk güvenliği şeklinde. Yani sistem tamamen isteğe dayalı şekilde işliyor. Benim bildiğim sansür, herkesin zorunlu olarak uyguladığı yöntemdir. Oysa burada böyle bir durum söz konusu değildir.? diye konuştu.

İnternetin güvenliğinin sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu olduğunu dile getiren Acarer, "Bu sorun sadece bizim kurumumuzun problemi değil. Burada herkesin bu konuya destek vermesini bekliyorum? dedi.

"KİŞİSEL BİLGİLERİN KULLANIMI HIRSIZLIĞI ARTTIRIYOR"

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen de, Acarer'in ardından bir sunum yaptı. Ailelerin yüzde 90'ı internet içeriklerinden rahatsız olduğunu dile getiren Şen, 10 çocuktan 8'inin facebook kullandığını ifade etti. Facebook kullananların yüzde 40'ının 13 yaşın altında olduğunu belirten Şen, çocukların yüzde 42'sinin de kişisel bilgilerini paylaştığını, bunun da yaz döneminde hırsızlıklara sebebiyet verdiğine dikkat çekti.

Şen, konuyla ilgili şu uyarılarda bulundu: ?İnternetin zararlı içeriklerinden şikayet var. Şikayetlerin büyük bölümü çocuk pornografisi. İnternetin güvenli kullanımın ebeveynlere dönük olanları var. 1. Kural ailelerin internet kullanımını bilmeleri gerekiyor. 2. Kural, interneti oturma odanıza taşıyın. Zaman sınırlaması yapın. İnternet kullanımı ile ilgili kurallar belirleyin. Çocuğunuzu uygun bir şekilde uyarın. Çocuğunuzla bağlantıyı koparmayın. Çocuğunuzun dolaştığı mecraları bilmeye çalışın. Çocuğunuzun oynadığı oyunlara dikkat edin. Çocuğunuza aşırı tepki vermeyin. Herşeye inanmaması konusunda uyarın. Kişisel ve ailevi konuları paylaşmamasını öğütleyin. Çocuğunuz bir sıkıntı ile karşılıyorsa, '[email protected]' ihbar hattına şikayette bulunabilirsiniz. Bilgisayarı yaşam alanınıza taşıyın. Kesinlikle internetin birinci kullanımı zaman kullanımı yapmaktır. Kişisel bilgilerin paylaşmamasına dikkat edin.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber