Havalar nasıl olacak?-HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2012 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale), gece saatlerinde Orta Karadeniz, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyılar ile Güneydoğu Anadolu bölgesine yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bursa, Bilecik, Kütahya ve Balıkesir'in doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde de Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve İbradı) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağışla birlikte kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bursa, Bilecik, Kütahya ve Balıkesir'in doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde de Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve İbradı) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda akşamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda akşamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Trakya ile Marmara'nın güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bursa, Bilecik ve Balıkesir'in doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusu ve yükseklerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Kütahya çevrelerinde öğleden sonra ve akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların yağmur ve sağanak, göller yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere akşam ve gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve İbradı) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, akşam saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Kırıkkale ile gece saatlerinde Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarının yağmur, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısının aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda karla karışık yağmur yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber