Bu ilköğretim okulunda kaloriferler bir aydır yanmıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2012 00:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Yenimahalle'de bulunan Ali Çetinkaya İlköğretim Okulu'nda yaklaşık bir aydır kaloriferlerin yanmadığı ortaya çıktı.

Aralık ayının ilk haftasından bu yana okulun kalorifer kazanındaki bir sorun nedeniyle ısınmayan okulda minik öğrencilerin sınıflara palto, bere, eldiven ve atkılarla derslere girmek zorunda kaldıkları ve kalorifer arızası nedeniyle bir çok öğrencinin soğuk algınlıklarından kaynaklanan rahatsızlıkları yaşadıkları iddia ediliyor. Okul Müdürü M.Şener Efe'nin de soğuklar nedeniyle hastalandığı söylenirken, okuldaki öğretmenlerin de yarısına yakınının rahatsızlanıp, rapor aldığı ve eğer sorun devam edecek olursa önümüzdeki haftalarda okula gelmek istemediklerini belirtikleri iddia ediliyor.

Önceki gün okula sessizce girerek, sınıflarda öğretmenlerini bekleyen minik öğrencilerin fotoğraflarını çeken muhabirimizin izlenimlerine göre, bazı sınıfların elektrik sobalarıyla ısıtılmaya çalıştığı ancak soğuk hava nedeniyle sınıfların halen daha buz gibi olduğu ve miniklerin palto, kaşkol, bere, eldivenlerle girdiği derslerde soğuktan tir tir titredikleri gözlendi.

Kaloriferlerin çalışmadığı okulda, sınıftaki minik öğrencilerin elektrik sobalarıyla ısıtılmaya çalışmasına rağmen bazı çocukların evlerinde hastalanıp yattığını kaydeden veliler ise yaşanılan çağ dışı manzaraya adeta isyan ediyor.

Veliler Aralık ayından bu yana zaman zaman çalışıp, çoğu zaman çalışmayan kalorifer sistemi nedeniyle çocuklarını okula göndermekten çekindiklerini kaydederek, "Sorunun çözümlenmesi için verdiğimiz dilekçelerin sonucunu halen daha bekliyoruz" diye konuşmaları dikkat çekti.

Öte yandan, sınıflara girilerek çekilen fotoğrafların ardından önceki sabah okulu ziyaret eden Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'ın girişimleriyle okuldaki kaloriferlerin yanmaya başladığı belirtilirken, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'ın da söz konusu kalorifer kazanının onarılması ya da değiştirilmesi için yoğun çalışmalar içinde olduğu öğrenildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber